Facebook Twitter Email Pinterest

Varmistaako Teemu Asunmaa SM2-luokan mestaruuden Turussa?

19.08.2016 / Jani Kekoni

Hallitseva Rallin SM2-luokan Suomen mestari, alavutelainen Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen kilpailevat ilman menestyspaineita nyt viikonloppuna Turun ympäristössä ajettavassa Ralli SM-sarjan kauden viidennessä osakilpailussa.
 
Aikaisemmissa neljässä osakilpailussa kaksikko on täysin suvereenisesti hallinnut SM2-, eli nelivetoisten tuotantoautojen
luokan tapahtumia ja heillä on nyt täysien mestaruuspisteiden turvin mahdollisuus varmistaa toinen peräkkäinen Suomenmestaruus.
 
Tuotantoautoon pohjautuvalla Subaru Impreza WRX STi R4-autolla ns. superautojen luokan kärkikuljettajia koko kilpailukauden kiusannut Asunmaa johtaa SM2-luokkaa 57,5 pisteellä kun kahdessa jäljellä olevassa kilpailussa jaossa on 62,5 pistettä. Näin ollen
 
Hannus' Rally Teamin väreissä ajavalle kaksikolle riittää SM2-luokan kahdeksas sija SM-kultamitalin varmistamiseksi. Asunmaan tavoite on kuitenkin sama mitä se aikaisemmissakin kilpailuissa on ollut eli palkintokorokkeen korkein paikka ja yleiskilpailussa kolmen nopeimman suoritus.
 
- Vaikka varmistella pitäisi niin rehellisesti sanottuna kyllä me SM1-luokan kärkimies Juha Saloa lähdetään kiusaamaan. Yleiskilpailun
voitto meiltä tältä vuodelta puutuu, joten sellainen kovasti SM2-luokan voiton lisäksi kiinnostaa. Olisihan se tietysti upea juttu mikäli toisen peräkkäisen SM-kultamitalin pystyisimme nyt varmistamaan, mutta ei kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa, Asunmaa kertoo tavoitteistaan.
 
- Edellisen kesäkuussa ajetun SM-rallin jälkeen olen ylläpitänyt ajotuntumaa testierikoiskokeilla ja ollut mekaanikkona mukana
kanssakilpailijoideni pienemmissä kilpailuissa. Lisäksi olen hahmotellut vuoden 2017 suunnitelmia. Eli vaikka kahteen kuukauteen en ole kilpaillut niin silti voimakkaasti ralliautoilu on ollut koko kesän elämässäni mukana. Hyvillä fiiliksillä Turun nopeita erikoiskokeita kohden matkataan, Asunmaa jatkaa.
 
Ralli SM-sarjan ns. kuuma ryhmä kilpailee numerosta 29 eteenpäin. Asunmaa ja Halttunen taituroivat kaksipäiväisen kilpailun yhdeksällä erikoiskokeella lähtönumerolla 33.
 
Rallin SM-pisteet 2016: 4/6 osakilpailua, SM2-luokka Top-5:
1. Teemu Asunmaa, Subaru Impreza WRX STi R4, 112,5 pistettä
2. Juha Koljonen, Subaru Impreza WRX STi, 65 pistettä
3. Ville Hautamäki, Subaru Impreza WRX STi, 61,5 pistettä
4. Antti Selivaara, Subaru Impreza WRX, 37 pistettä
5. Tuomo Hassinen, Subaru Impreza WRX, 33 pistettä
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa