Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Lehessaari pettyi hyvästä ajosta huolimatta

21.08.2016 / Hannu Lehessaari

Hannu’s Rally Teamin Skoda R5 -kilpailijapari Mikko Lehessaari ja Reeta Hämäläinen jatkoivat siitä, mihin Enset Rallissa kisa päättyi ja aloitti Turun SM-rallin EK1:n pohja-ajalla.  

Ei tälle parille noita kilpailukilometrejä vieläkään, eikä kuskille etenkään soralla ole Skodalla paljoa kertynyt, mutta hyvin auto alkaa jo istua käteen ja nuotti osua kohdalleen.
 
Ensimmäisen päivän jälkeen pari oli melko varovaisen ajon jälkeen 5,7 sekuntia kärjen takana sijalla viisi. Lauantain ensimmäinen lenkki yksine Joonas Soilun kanssa jaettuine ek-pohjineen (EK5) nosti sijoitusta jo kakkoseksi Juha Salon kanssa samalla ajalla. Tiukka ajo ja EK8:n pohjat nostivat parin ennen viimeistä EK:ta 2,4 sekuntia Juhan edelle ja ero Joonakseen kaventui 9.8 sekuntin.
 
Viimeisellä erikoiskokeella vajaan kahden minuutin ajon jälkeen Skodan jarrupoljin sitten painui pohjaan asti ja toive hyvästä sijoituksesta kuivui kasaan. Heti seuraava takavinkkeli meni pitkäksi ja auton pysähtyminen jarrulla alkoi tuntua arpomiselta. Kun varmuus jarrujen toimivuuteen katosi, karkasi siinä ajatuskin oleellisesta. Vielä ei ole tiedossa vian aiheuttajaa.
 
Aluksi epäiltiin pyörän laakerivikaa, mutta se ei ehkä ollutkaan syypää. EK:n lopulla oli sellaisia suoria, joilla ei paljoa jarruja kaivattu ja siellä jarrut tuntuivat taas jotensakin toimivan.  Syy selvinnee, kun auto ja datat tarkastetaan, vaikka vahinko on jo tietty tapahtunut.
 
Viime päivinä olemme olympialaisissa saaneet seurata monia tapauksia, joissa urheilija on pettynyt omaan suoritukseensa: “Ei vaan nyt jostain syystä irronnut, vaikka kuinka toivoin”. Mikko ja Reeta puolestaan ovat ihan tyytyväisiä tekemiseensä, mutta pettymykseen on silti aihetta.
 
Kauden päätavoite alkaa olla joka tapauksessa saavutettu eli ajotauon vaikutus alkaa olla poissa ja Skodaan on saatu tuntumaa niin, että ajaminen sujuu kohtuullisen hyvin tai suorastaan paremmin kuin koskaan. Tampereella on uusi yritys saada kokonaan ehjä suoritus kauden päätteeksi.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa