Facebook Twitter Email Pinterest

Kasi lähestyy kärkeä - neljäs Turun SM-rallissa

22.08.2016 / JiiVee Korpela

Rallin SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu päästeltiin Turun ympäristön äkkiväärillä teillä. Kaksipäiväisen rallin ensimmäiset kolme erikoiskoetta rykäistiin iltapaloiksi perjantaina. Rallin ratkaisut haettiin lauantain kuudella pätkällä.

Laihian Jukka Kasi ja kartturin pestin hoitava Henri Ania päästelivät Ford Fiesta S2000 -autolla Turun teillä parhaan rallinsa SM1 -luokassa. Neljänneksi sijoittuneet Kasi ja Ania jäivät vain 5,9 sekuntia pronssipaikasta. Voittoon kirinyt Joonas Soilukaan ei ollut kuin 17,8 sekunnin päässä.

Rallin avauspäivän kolmannella erikoiskokeella Kasi kepitti luokkansa kolmanneksi parhaan ajan, vaikka matkalle sattui yhden risteyksen läpiajo. Pätkän pohjiin yltänyt Juha Salo oli vain 2,6 sekuntia Kasia nopeampi.

- Perjantaina lähelle kärkeä osuneet pätkäsijoitukset antoivat hyvän pohjan lauantain kuudelle erikoiskokeelle. Fiilinki oli hieno kun sai todeta, että nyt olimme päässeet kahinoihin mukaan. Paria pientä virhettä lukuun ottamatta, emme missään kohdissa kuitenkaan olleet ajaneet riskirajoilla, tiivisti Kasi rallin avauspäivän tunnelmat.

Lauantain lenkillä Kasi nosti kierroksia ja tempaisi parhaimmillaan kahdet erikoiskokeiden toiseksi nopeimmat ajat. Kuudennen pätkän kakkostila oli vain 0,9 sekunnin päässä rallin voittoon ajaneen Joonas Soilun pohja-ajasta. Ennen viimeistä kiirustaivalta Kasi oli luokan viidentenä. Viimeisen pätkän kakkostila nosti laihialaisen rallin neljänneksi.

- En ole ikinä ajanut näin kovaa. Sain nyt ulosmitattua kaiken sen opin, mitä ajoimme sisään Jyväskylän MM-rallissa. Uskoin niihin ajolinjoihin joita huippukuljettajat olivat Jyväskylässä tiehen piirtäneet. Jarrutuspaikkojen myöhemmäksi jättäminen näkyy myös tuloksessa. Jyväskylän oppien soveltaminen Turun ralliin onnistui hienosti.

- Lauantain lenkillä kulki hienosti. Neljäs sija kokeneiden kuljettajien joukossa oli enemmän kuin mitä lähdin Turusta hakemaan. SM-kauden päättävään Tampereen Pirelli Ralliin on hieno lähteä isolla luotolla, pyöristi Kasi Turun SM-rallin taistelun tauottua.

Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa