Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo mestarina rallikauden finaaliin Tampereelle

21.09.2016 / Marko Mäkinen

Hannu´s Rally Teamin Peugeot-kaksikko Juha Salo ja Marko Salminen on rallin SM1-luokan tuore Suomen mestari vuosimallia 2016.
 
Mestaruus varmistui kun kaksikon ainoa uhkaaja Norjan Ole Christian Veiby ei ilmoittautunut Tampereella ajettavaan SM-rallikauden finaaliosakilpailuun. Salo johtaa SM1-luokan SM-sarjaa 34,5 pisteellä ja pisteissä norjalaisen jälkeen seuraavilla sijoilla olevat Mikko Eskelinen, Ari Vihavainen ja Joonas Soilu ovat jo niin kaukana Salosta, että heillä ei ole mestaruusmahdollisuuksia.
 
Salo otti uransa kymmenennen mestaruuden tyynenä vastaan.
 
- No, tänä vuonna mestaruus tuli nyt tällä tavalla. Toisaalta nyt on mukava tilanne lähteä ajamaan kauden viimeistä SM-rallia vapautuneesti. Ei tarvitse ihmetellä mitään tai laskea pisteitä vaan saa päästää menemään sen minkä pääsee ja nauttia hienosta tiestöstä, Salo suunnittelee.
 
Ennen viikonlopun SM-rallia Salo ajoi kaksi päivää alustatestiä Mäntyharjulla, joten kaikki on kunnossa tulevaan.
 
- R5-luokan autot ovat teknisesti tasavertaisia, joten suurimmat suorituskykyerot saadaan jousituksella aikaiseksi. Iskunvaimentajavalmistaja Öhlins on valmistanut jousitukseemme uusia juttuja, joista toivottavasti on hyötyä jo tulevana viikonloppuna ja myös ensi vuoden ralleissa. Uudet osat tuntuivat toimivan hyvin, Salo totesi testipäivien annista.
 
- Annetaan Tampereella palaa vaan. Edessä on hienoja ralliteitä, joilla on tarkoitus ajaa niin lujaa kuin vain pystyy. Kausi olisi hienoa päättää yleiskilpailun voittoon ja siitä me Tampereelle lähdemme kilpaa ajamaan, Salo summaa.
 
Ralli SM-sarjan päätösosakilpailu SM Pirelli-ralli käynnistyy perjantaina kahdella erikoiskokeella. Ralli jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta. Rallissa ajetaan kaikkiaan reilut 120 EK-kilometriä.
 
Kilpailun keskitetty huoltoparkki sijaitsee Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Maaliin Tampereen Koskikadulle voittajia odotetaan lauantaina alkuillasta klo 17.30 alkaen.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa