Facebook Twitter Email Pinterest

Rallybaron Hyundai i20 R5 -autolla rallin SM-sarjaan 2017!

28.10.2016 / Jani Salonen

Antti Leinosen johtama Rallybaron Oy -yritys laajentaa toimintaansa ensi kaudella rallin SM-sarjassa. Tiimin käyttöön otetaan uusi R5-luokiteltu tehdasvalmisteinen Hyundai i20 -ralliauto. Hankinnan myötä Rallybaron-tiimi tulee nousemaan SM1-luokkaan haastamaan suomalaisten rallipolkujen kirkkainta kärkeä.

- Olemme toimineet usean vuoden ajan rallin F-sarjassa ja sieltä saatujen kokemusten myötä laajensimme kaudella 2015 toimintaamme rallin SM-sarjaan. Kaudella 2016 saavutimme tiimiin rallin suomenmestaruuden luokassa SM4 ja sijoituimme toiseksi tiimien välisessä mestaruustaistossa. Näiden kahden vauhdikkaan SM-rallivuoden aikana syntyi ajatus siirtymisestä SM1-luokkaan, jonka johdosta olemme nyt saamassa tiimin käyttöön pohjoismaiden ensimmäisen uuden sukupolven Hyundai i20 R5 –ralliauton. Kalustohankinta on merkittävä ja meillä on optio myös toisen auton ostosta. Päätös sen käyttämisestä tullaan tekemään ensi vuoden aikana, Leinonen kertoo.

Suomalaista rallikansaa eniten kiinnostavaan kysymykseen eli kuljettajavalintaan Leinonen ei vielä lupaa vastausta. Valinta pidetään salaisuuden verhon takana ja myös auton ensidebyytti on sopimatta toimitusteknisistä syistä johtuen. Leinonen on kuitenkin luottavainen, että Hyundai nähdään vielä talvikauden aikana rallipoluilla, eikä rallin MM–sarjan Suomen osakilpailukaan ole poissuljettu.

- Tulevaisuudessa meidän tarkoitus on tehdä pitkäjänteistä pohjatyötä erityisesti nuorten kuljettajalupausten parissa. Hyundai on täysiverinen WRC2-luokan kilpa-auto, joten sen tuomat mahdollisuudet ovat hyvin laajat. Ajatellen nuoren kuljettajalupauksen tulevaisuutta, voimme tarjota käyttöön kokonaisuuden, jonka avulla urakehitystä on mahdollista viedä eteenpäin, Leinonen toteaa.

Hyundai Motor Finland mukana Rallybaronin taustalla kaudella 2017

Suomalaiset maahantuojan avulla toimivat rallitiimit ovat vuosien varrella olleet vahvasti mukana ralliautojen ja niiden varaosien välittämisessä.

- Hyundai on elänyt muutaman viime vuoden ajan vahvaa tulemista ralliautoilun huipulle. Tehtaan keväällä julkaiseman strategian mukaisesti tulemme olemaan Rallin MM-sarjassa usean vuoden ajan, ja samalla myös voimme laajentaa maahantuojina omaa tekemistämme paikallisissa sarjoissa uuden R5-projektin myötä. Olemme saaneet tämän vuoden aikana useita yhteydenottoja tunnetuilta suomalaisilta rallinimiltä ja on ollut todella hienoa nähdä, että merkin tulo R5-luokkaan on saanut paljon positiivista julkisuutta myös Suomessa sekä Baltian markkinoilla. Ilokseni voimme nyt julkaista yhteistyösopimuksen tulevaisuuden nuorten suomalaiskuljettajien taustavaikuttajiin kuuluvan Rallybaron Oy:n kanssa. Sopimuksemme mukaisesti tulemme näkymään tiimin taustalla ensi kaudella Rallin SM-sarjan kilpailujen yhteydessä, sanoo Hyundai Motor Finlandin PR- ja viestintäpäällikkö Sami Takaneva.

Kuva: Hyundai Motorsport Customer Racing

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa