Facebook Twitter Email Pinterest

HRT:ltä upea tuki kuljettajille - tuulilasimainos vapaaseen mainoskäyttöön

15.11.2016 / Sami Kolsi ja Hannu Lehessaari

Hannu's Rally Team on yli kymmenen vuoden ajan tukenut suomalaista ralliurheilua erilaisin tavoin. Milloin kohteena ovat olleet kilpailijat, milloin järjestäjät, milloin sarjat ja milloin mitäkin. Yhtenä ensi vuoden tukitoimena tiimi osti niin sanotusti käyvällä hinnalla Ralli SM -sarjan järjestäjältä oikeuden sarjamainospaikkaan kaudelle 2017.

Tämä mainospaikka on sangen näkyvästi tuulilasin yläreunassa, ja siinä on siis totuttu näkemään sarjaa tukevien yritysten mainoksia. Vuonna 2017 autoissa ei siis tule olemaan yhtenäistä mainosta, vaan Hannu's Rally Team tarjoaa mainospaikan kaikkien SM-osakilpailuissa kilpailevien vapaasti hyödynnettäväksi näiden oman rahoituksen hankinnassa.

- Tällä toimenpiteellä haluamme pyrkiä hyödyntämään sarjajärjestäjän mainospaikan mahdollisimman tuottoisasti. Sarja saa maksun paikasta ja kun kilpailijat myyvät sen toiseen kertaan omaan piikkiinsä, saadaan ikään kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla, Tiimipäällikkö Hannu Lehessaari kertoo.

Asiaa kartoitettiin sen verran kevään 2016 Ralli SM -kilpailijakyselyssä, että kilpailijoiden hyödyllä lisättynä mainospaikan tuotto lajille kasvaa merkittävästi. Toki hyödyn saaminen edellyttää työtä myös kilpailijalta, eikä mikään tämäntyyppinen yksittäinen tulonlähde kilpailijoiden kokonaisbudjetteja ajatellen kaikkea tietenkään kata. Usein isot virrat kuitenkin syntyvät pienistä puroista. 

Ensi vuoden sarjaan on tulossa aika paljon uusia nykyautoja ja jännittäviä luokanvaihtoja. Hannu's Rally Teamissä on kenties yksi mielenkiintoisimmaista, kun SM2-luokan mestaruuden nyt toisen kerran peräkkäin voittanut Teemu Asunmaa siirtyy SM1-luokkaan Mikko Lehessaaren ja Reeta Hämäläisen viime kaude Skoda R5:lla. Mikolle puolestaan tulee tiimin uusi auto ennen joulua.

Kuva: Hannu's Rally Team

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa