Facebook Twitter Email Pinterest

HRT:ltä upea tuki kuljettajille - tuulilasimainos vapaaseen mainoskäyttöön

15.11.2016 / Sami Kolsi ja Hannu Lehessaari

Hannu's Rally Team on yli kymmenen vuoden ajan tukenut suomalaista ralliurheilua erilaisin tavoin. Milloin kohteena ovat olleet kilpailijat, milloin järjestäjät, milloin sarjat ja milloin mitäkin. Yhtenä ensi vuoden tukitoimena tiimi osti niin sanotusti käyvällä hinnalla Ralli SM -sarjan järjestäjältä oikeuden sarjamainospaikkaan kaudelle 2017.

Tämä mainospaikka on sangen näkyvästi tuulilasin yläreunassa, ja siinä on siis totuttu näkemään sarjaa tukevien yritysten mainoksia. Vuonna 2017 autoissa ei siis tule olemaan yhtenäistä mainosta, vaan Hannu's Rally Team tarjoaa mainospaikan kaikkien SM-osakilpailuissa kilpailevien vapaasti hyödynnettäväksi näiden oman rahoituksen hankinnassa.

- Tällä toimenpiteellä haluamme pyrkiä hyödyntämään sarjajärjestäjän mainospaikan mahdollisimman tuottoisasti. Sarja saa maksun paikasta ja kun kilpailijat myyvät sen toiseen kertaan omaan piikkiinsä, saadaan ikään kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla, Tiimipäällikkö Hannu Lehessaari kertoo.

Asiaa kartoitettiin sen verran kevään 2016 Ralli SM -kilpailijakyselyssä, että kilpailijoiden hyödyllä lisättynä mainospaikan tuotto lajille kasvaa merkittävästi. Toki hyödyn saaminen edellyttää työtä myös kilpailijalta, eikä mikään tämäntyyppinen yksittäinen tulonlähde kilpailijoiden kokonaisbudjetteja ajatellen kaikkea tietenkään kata. Usein isot virrat kuitenkin syntyvät pienistä puroista. 

Ensi vuoden sarjaan on tulossa aika paljon uusia nykyautoja ja jännittäviä luokanvaihtoja. Hannu's Rally Teamissä on kenties yksi mielenkiintoisimmaista, kun SM2-luokan mestaruuden nyt toisen kerran peräkkäin voittanut Teemu Asunmaa siirtyy SM1-luokkaan Mikko Lehessaaren ja Reeta Hämäläisen viime kaude Skoda R5:lla. Mikolle puolestaan tulee tiimin uusi auto ennen joulua.

Kuva: Hannu's Rally Team

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa