Facebook Twitter Email Pinterest

Junioreiden suomenmestari Olli Pollari siirtyy rallin SM-sarjaan

04.01.2017 / Jani Salonen

Alavuden Urheiluautoilijoita edustava Olli Pollari siirtyy rallin SM-sarjaan. Pollari on solminut yhteistyösopimuksen Rallybaron Oy:n kanssa, joka tunnetaan laajasta toiminnastaan rallin parissa. Mestaruuksia tiimin kuljettajille on tullut niin rallin SM- kuin F-sarjoissa.

23-vuotias Pollari voitti kaudella 2016 rallin junioreiden suomenmestaruuden nostaen itsensä rallikansan tietoisuuteen lahjakkaana sekä taktikoinnin hallitsevana kuljettajana. SM-sarjaan siirtymisen johdosta kilpailukalustoksi on valikoitunut Citroen C2 R2 Max, joka poikkeaa aikaisemmin käytössä olleesta takavetoisesta BMW:stä melkoisesti. 

Pollari ei koe etuvetoiseen siirtymisen olevan ongelma.

– Perusteiltaan autot ovat aina samanlaisia, olkoon vetopää sitten edessä tai takana. Haasteena tulee olemaan vähäinen nuottikokemus, koska kilpailuhistoriani sisältää lähinnä niin sanottuja pimeitä kisoja, joissa ennakkotutustuminen on kiellettyä. Siirtyminen nuotitettaviin kilpailuihin nostaa vauhtia huomattavasti, joten luotto omaan näkemykseen täytyy olla sataprosenttinen. Jos sitä epäilee, niin takkiin tulee jokaisella erikoiskoe kilometrillä, pohtii Pollari uuden kauden lähestyessä.

Pollari on yhdessä taustajoukkojensa kanssa rakentanut pitkäjänteisesti tietä kohti suomalaisen ralliautoilun huippusarjaa. Rallybaron tiimin toiminnanjohtaja Antti Leinonen katsoo Pollarin kiinnittämisen olevan luonnollinen osa yhtiön strategiaa nuorten kuljettajien parissa.

Tarkoituksena on antaa nuorelle ja lupaavalle kuljettajalle mahdollisuus urakehitykseen kovatasoisessa rallisarjassa. Tuleva kauden kilpailukalenteri kattaa seitsemän osakilpailua ja Pollarin ensimmäinen koitos on Rovaniemellä 26.-28. tammikuuta ajettavassa Arctic Lapland Rallissa, joka kansan parissa tunnetaan paremmin Tunturirallina. Kilpailuluokkana on SM3,  joka on noussut viime vuosina SM-sarjassa yhdeksi kovatasoisimmista.

Kuva: Juha P

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa