Facebook Twitter Email Pinterest

Junioreiden suomenmestari Olli Pollari siirtyy rallin SM-sarjaan

04.01.2017 / Jani Salonen

Alavuden Urheiluautoilijoita edustava Olli Pollari siirtyy rallin SM-sarjaan. Pollari on solminut yhteistyösopimuksen Rallybaron Oy:n kanssa, joka tunnetaan laajasta toiminnastaan rallin parissa. Mestaruuksia tiimin kuljettajille on tullut niin rallin SM- kuin F-sarjoissa.

23-vuotias Pollari voitti kaudella 2016 rallin junioreiden suomenmestaruuden nostaen itsensä rallikansan tietoisuuteen lahjakkaana sekä taktikoinnin hallitsevana kuljettajana. SM-sarjaan siirtymisen johdosta kilpailukalustoksi on valikoitunut Citroen C2 R2 Max, joka poikkeaa aikaisemmin käytössä olleesta takavetoisesta BMW:stä melkoisesti. 

Pollari ei koe etuvetoiseen siirtymisen olevan ongelma.

– Perusteiltaan autot ovat aina samanlaisia, olkoon vetopää sitten edessä tai takana. Haasteena tulee olemaan vähäinen nuottikokemus, koska kilpailuhistoriani sisältää lähinnä niin sanottuja pimeitä kisoja, joissa ennakkotutustuminen on kiellettyä. Siirtyminen nuotitettaviin kilpailuihin nostaa vauhtia huomattavasti, joten luotto omaan näkemykseen täytyy olla sataprosenttinen. Jos sitä epäilee, niin takkiin tulee jokaisella erikoiskoe kilometrillä, pohtii Pollari uuden kauden lähestyessä.

Pollari on yhdessä taustajoukkojensa kanssa rakentanut pitkäjänteisesti tietä kohti suomalaisen ralliautoilun huippusarjaa. Rallybaron tiimin toiminnanjohtaja Antti Leinonen katsoo Pollarin kiinnittämisen olevan luonnollinen osa yhtiön strategiaa nuorten kuljettajien parissa.

Tarkoituksena on antaa nuorelle ja lupaavalle kuljettajalle mahdollisuus urakehitykseen kovatasoisessa rallisarjassa. Tuleva kauden kilpailukalenteri kattaa seitsemän osakilpailua ja Pollarin ensimmäinen koitos on Rovaniemellä 26.-28. tammikuuta ajettavassa Arctic Lapland Rallissa, joka kansan parissa tunnetaan paremmin Tunturirallina. Kilpailuluokkana on SM3,  joka on noussut viime vuosina SM-sarjassa yhdeksi kovatasoisimmista.

Kuva: Juha P

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa