Facebook Twitter Email Pinterest

Jesse Turunen Hyundai i20 R5 -autolla rallin SM-sarjaan

16.01.2017 / Jani Salonen

Jesse Turuselle kilpailukausi 2017 rallin SM-sarjassa tuo mukanaan isoja muutoksia. SM4-luokan hallitsevalle suomenmestarille siirtyminen nelivetoisiin on totta ja sen myötä Joensuulainen saa eteensä uudenlaisen haasteen.

- Hyvällä tärinällä on tutustuttu nelivetoisten kilpa-autojen maailmaan ja testikilometrejä on kertynyt jo mukavasti. Nyt täytyy vain pitää jalat maassa, että saisimme alkukaudelta napsittua mahdollisimman paljon pisteitä isojen poikien seassa.

Turusen puheista on aistittavissa, kuinka suurin odotus kohdistuu kevättalvelle. Silloin tapahtuu merkittäviä suomalaisessa rallimaailmassa, kun Suomeen odotetaan pohjoismaiden ensimmäistä R5-luokiteltua Hyndai i20 -ralliautoa. Hyundai Motorsportin asiakaskäyttöön suunnattua autoa on ollut kehittämässä mm. Kevin Abbring, joka ajoi autolla debyyttivoiton Rallye du Varussa huimalla erolla muihin.

Se kertoo potentiaalista, mitä autolta voidaan odottaa osaavissa käsissä. Suomessa huhupuheet ovat liittäneet Turusen osaavat kädet jo pitkään Hyundain ralliohjukseen. Nyt ne realisoituvat ja mies voi myöntää tilanteen todeksi. Turunen istuu yhdessä kartanlukijansa Kari Kallion kanssa Rallybaron-tiimille tilattuun autoon.

Ennen Hyundain käyttöönottoa Turunen taittaa matkaa Subaru Impreza WRX Sti -autolla. Tämä ei Turusen menestystavoitteita himmennä, sillä Subarun iästä huolimatta ensituntuma on osoittanut kilpa-auton nopeaksi ja luotettavaksi. Turunen kokee sen palvelevan tarkoitustaan erinomaisesti kokemuksen ja pisteiden keräämisessä. Miehistön kausi kattaa kaikki seitsemän osakilpailua ja ensimmäinen koitos on napapiirillä Arctic Lapland Rallyssa 26-28.1.2017.

Kuva: Oinasneva Design

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa