Facebook Twitter Email Pinterest

Jesse Turunen Hyundai i20 R5 -autolla rallin SM-sarjaan

16.01.2017 / Jani Salonen

Jesse Turuselle kilpailukausi 2017 rallin SM-sarjassa tuo mukanaan isoja muutoksia. SM4-luokan hallitsevalle suomenmestarille siirtyminen nelivetoisiin on totta ja sen myötä Joensuulainen saa eteensä uudenlaisen haasteen.

- Hyvällä tärinällä on tutustuttu nelivetoisten kilpa-autojen maailmaan ja testikilometrejä on kertynyt jo mukavasti. Nyt täytyy vain pitää jalat maassa, että saisimme alkukaudelta napsittua mahdollisimman paljon pisteitä isojen poikien seassa.

Turusen puheista on aistittavissa, kuinka suurin odotus kohdistuu kevättalvelle. Silloin tapahtuu merkittäviä suomalaisessa rallimaailmassa, kun Suomeen odotetaan pohjoismaiden ensimmäistä R5-luokiteltua Hyndai i20 -ralliautoa. Hyundai Motorsportin asiakaskäyttöön suunnattua autoa on ollut kehittämässä mm. Kevin Abbring, joka ajoi autolla debyyttivoiton Rallye du Varussa huimalla erolla muihin.

Se kertoo potentiaalista, mitä autolta voidaan odottaa osaavissa käsissä. Suomessa huhupuheet ovat liittäneet Turusen osaavat kädet jo pitkään Hyundain ralliohjukseen. Nyt ne realisoituvat ja mies voi myöntää tilanteen todeksi. Turunen istuu yhdessä kartanlukijansa Kari Kallion kanssa Rallybaron-tiimille tilattuun autoon.

Ennen Hyundain käyttöönottoa Turunen taittaa matkaa Subaru Impreza WRX Sti -autolla. Tämä ei Turusen menestystavoitteita himmennä, sillä Subarun iästä huolimatta ensituntuma on osoittanut kilpa-auton nopeaksi ja luotettavaksi. Turunen kokee sen palvelevan tarkoitustaan erinomaisesti kokemuksen ja pisteiden keräämisessä. Miehistön kausi kattaa kaikki seitsemän osakilpailua ja ensimmäinen koitos on napapiirillä Arctic Lapland Rallyssa 26-28.1.2017.

Kuva: Oinasneva Design

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa