Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalainen odottaa kovaa kisaa Tunturin luokkavoitosta

23.01.2017 / Jarno Saari

Kaksipäiväinen Arctic Lapland Ralli käynnistää tulevana viikonloppuna Ralli SM -kauden vuosimallia 2017. Esa Ruotsalainen on asettanut kovat tavoitteet SM4-luokkaan, josta hän saavutti SM-hopeaa viime kaudella.
 
Saarijärven UA:n kuljettaja jatkaa etuvetoisella Honda Civicillä, jolla hän nyt alkavalla kaudella jatkaa tiukasti voittojen tavoittelua.
 
- Vaiherikkaan viime kauden jälkeen mielessä kävi myös nelivetoinen auto, mutta monikin asia tuki sitä ajatusta, että jatketaan samassa luokassa ja tutulla kalustolla. On ainakin tiedossa, että vauhti riittää, Esa Ruotsalainen toteaa.
 
- Nyt on hyvä paketti kasassa, mutta raskas rutistus oli saada kaikki valmiiksi. Kohta koko tiimi päästään palkitsemaan kauden hienoimmalla kilpailulla eli Tunturirallilla.
 
Tiimissä nähdään myös uutta väriä, kun Ruotsalainen on aloittanut yhteistyön kokeneen kartanlukijan Hannu Lammisen kanssa.
 
- Viime vuoden lopulla tehtyjen nuottiharjoitusten ja yhteisten testikilometrien perusteella uskon, että yhteistyö tulee toimimaan 
hienosti. Odotan jo innolla, että päästään nuotittamaan Tunturin reittiä. Tulossa on varmasti ikimuistoinen viikko ja seikkailu, kertoo  Joensuun UA:ta edustava Lamminen.
 
Esa Ruotsalainen on aina viihtynyt hyvin Rovaniemen osakilpailussa, josta parhaana sijoituksena on yleiskilpailun kuudes sija kolmen vuoden takaa. Sen jälkeen hän on vauhdillisesti hallinnut SM4-luokkaa kahtena edellisenä vuonna, mutta tekniset ongelmat ovat vieneet voittosaumat.
 
- Varmasti tulee taas kovaa vääntöä ja uusiakin nimiä on luokkaan ilmoittautunut. Menestyminen ei ole missään SM-sarjan luokassa helppoa. Avoimin mielin ja hyvällä itseluottamuksella lähdetään katsomaan mitä kausi 2017 tuo tullessaan.
 
- Tässä vaiheessa jo haluan välittää kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille, jotka ovat mukana tiimimme vauhdissa tänä vuonna, Esa päätti.
 
Arctic Lapland Ralli alkaa perjantaina 27.1. kello 12.00 Rovaniemen keskustasta. Yötauolle saavutaan saman päivän iltana kello 21 jälkeen. Lauantaina ralli jatkuu ennen kello kahdeksaa aamulla ja maaliin tullaan lauantai-iltana noin kello 17.30.
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa