Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo motivoituneena seitsemännen Arctic Lapland -voiton perään Rovaniemelle

24.01.2017 / Marko Mäkinen

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo ja hänen uusi kartanlukijansa Jarno Ottman (36) lähtevät tulevana viikonloppuna tavoittelemaan jo seitsemättä Arctic Lapland rallin yleiskilpailun voittoa Rovaniemelle.

Kuuden voiton Salo on Arctic Lapland -rallihistorian menestynein kuljettaja. Alkavalla kaudella Salolle nuotteja lukevalta Jarno Ottmanilta voitto vielä puuttuu ja sen Salo aikoo kartanlukijalleen ajaa.

Mestaruuteen päättyneen viime kauden jälkeen kokenut Salo (40) uhkuu menohaluja.

- Jarnolta vielä poronsarvet puuttuvat ja niitä lähdemme hänelle viikonloppuna ajamaan. Motivaatiota ei ole ollut vaikeata kerätä, sillä intoa on taas niin pirusti päästä ajamaan kilpaa.

Reitin nuotituksesta tavoitettu Salo kehuu, että tulevan viikonlopun rallireitti Napapiirillä on hienossa talvikunnossa.

- Olosuhteet ovat hyvät. Reitillä on reilusti lunta ja teiden pohjat ovat kohtuullisen hyvässä jäässä. Erityisesti perjantai-illan viimeisenä ajettava Hanhikosken EK (37,70 km) on todella nopeassa kunnossa. EK:ta on muutettu parin vuoden takaisesta, ja nyt sillä vauhtia riittää varmasti.

- Mutta ei tässäkään rallissa enää voi varmistelemaan lähteä. Heti kun Aittajärven (22,69 km) avauserikoiskokeella lippu heilahtaa niin pitää painaa kaasu pohjaan ja ajaa täysillä. Ei täällä ole enää mahdollisuutta tarkkailla tilanteita vaan ajaa koko ajan niin kovaa kun vain osaa. Sarjan taso on taas astetta kovempi, joten voiton eteen saa tehdä kaikkensa, ja kaikkeni myös aion tehdä.

Salo ajoi Peugeotillaan rallia edeltäneet viimeistelytestit viime lauantaina, joten kaikki on valmista tulevaan.

- Auto ja yhteistyö Jarnon kanssa toimivat hyvin, ja olimme testeissä hyvässä vauhdissa. Sellainen kuva jäi, että olemme viikonloppuna hyvässä iskussa. Kaikki on kunnossa tulevaan, Salo summaa.

Rovaniemen SM-avauksessa ajetaan molempina kilpailupäivänä pitkiä erikoiskokeita. Arctic Lapland SM-ralli on kaksipäiväinen tapahtuma, jolla on mittaa kaikkiaan 830,80 km. Ensi perjantaina (102,49 km) ja lauantaina (149,12 km) ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, joiden  

yhteispituus on 251,61 km. Ensimmäinen kilpailija starttaa Rovaniemen Lordi-aukiolta reitille perjantaina klo 12.00 ja saapuu yötauolle Rovaniemelle klo 21.23 jälkeen. Ralli jatkuu lauantaina klo 7.00 alkaen ja kilpailun päättää peräti 52 km mittainen Ristilammen erikoiskoe. Maaliin Lordi-aukiolle voittajia odotetaan lauantaina alkuillasta klo 17.40 alkaen.

Kuva: Marko Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa