Facebook Twitter Email Pinterest

Ford Motorcraft -kuskit valmiina rallikauteen

24.01.2017 / Jarno Saari

Ford Fiesta -autojen rallisarjaa ajetaan jälleen tänä vuonna kotimaisen arvosarjan Ralli SM:n yhteydessä. Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua. Tulevana viikonvaihteena ajettavaan sarjan avauskilpailuun, Rovaniemen Arctic Lapland Ralliin starttaa kahdeksan Fiesta R2-kuskia.
 
Ford Motorcraft osallistuu myös tiimienväliseen SM-sarjaan kaudella 2017. Viime vuoden tapaan tiimi hoitaa ilmoittautumiset sarjan osakilpailuihin kahdelle ennakkoon valitulle kilpailijalle. Kaikkien Ford Fiesta -kuljettajien on mahdollista päästä ajamaan tiimipisteistä, sillä ne valitaan aiempien osakilpailujen menestyksen perusteella.
 
Parhaiten menestyneille on luvassa sarjapalkintoja. Voittaja pääsee tutustumaan Fordin WRC-talliin Espanjan Katalonian MM-ralliss sekä kutsutaan sen jälkeen tallin päätösjuhliin.
 
Niko Mäkinen ja Jonna Olkoniemi on valittu tiimin virallisiksi kuljettajiksi ja heidän kalustonsa onkin teipattu Ford Motorcraftin väreihin.
 
21-vuotias Olkoniemi on hankkinut paljon lisää kokemusta ja hän on aivan eri tilanteessa kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan:
 
- Viime kaudella tuli paljon oppia ja kisakilometrejä. Myös nuotti on kehittynyt koko ajan. Nyt kartanlukijana toimii Enni Mälkönen, jonka kanssa takana on vasta kaksi rallia. Yhteistyömme sujuu aivan loistavasti, paljon on tehty nuottitreeniä ja ajettu reilu pari sataa kilometriä testiä kilpa-autolla. Tuleva kisa jännittää, mutta nyt on silti rennompi mieli lähteä kauden avaukseen, kun auto on tuttu ja valmistautuminen tehty huolellisesti, Jonna toteaa.
 
Olkoniemi jatkaa viime kaudelta tutulla Fiesta R2T EcoBoost -mallilla, jollaisen samanlaisen on hankkinut myös Niko Mäkinen.
 
- Olen oikein tyytyväinen, kun tuli kutsu Ford Motorcraft -tiimiin. Parhaani teen, että ne perinteiset värit ovat korkealla tuloslistalla. Kausi tulee olemaan haastava, sillä monta kuskia yrittää aivan sinne kuumimpaan kärkeen. Minulla on uutta asiaa näin kauden aluksi, kun kalusto vaihtui uudempaan Fiestaan ja vierellä aloittaa uusi kartanlukija Antti Haapala, Niko kertoo.
 
Kovimpia Niko Mäkisen haastajia ovat viime vuonna Rovaniemellä luokan voittanut Miika Hokkanen sekä Henrik Pietarinen, joka saavutti viime kauden päätöskisasta voiton sekä SM-sarjan että Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy puolella.
 
Arctic Lapland Ralli käynnistyy perjantaina 27.1. kello 12.00 Rovaniemen keskustasta. Yötauolle saavutaan saman päivän iltana kello 21 jälkeen. Lauantaina ralli jatkuu ennen kello kahdeksaa aamulla ja maaliin tullaan 
lauantai-iltana noin kello 18.00.
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa