Facebook Twitter Email Pinterest

Rallin SM-sarja alkaa, Niko Mäkisen tavoitteena mitalisija

24.01.2017 / Toni Lönnroos

Suomalaisen autourheilun lippulaiva, rallin SM-kausi käynnistyy Rovaniemeltä, Niko Mäkinen hakee heti podiumpaikkaa.

Kausi 2016 on lyöty historiankirjoihin. Se sujui Puistohulmin tiimiltä vaihtelevasti, mutta ei aivan niin positiivisesti kuin oli toiveissa. Kauden aikana oli monta mutkaa matkassa, kirjaimellisesti, ja autokin sai pitkän sesongin kuluessa kokea rallin varjopuolen.

Mäkinen löi täksi kaudeksi hynttyyt yhteen Ford Motorcraft Rally tiimin kanssa, alla on uusi auto ja kartanlukijakin on vaihtunut, mutta jotain pysyvääkin on; Puistohulmi Racing on edelleen vahvasti mukana menossa.

Kausi alkaa 27. tammikuuta ”Tunturista”, Arctic Lapland Rally on ensimmäinen seitsemästä osakilpailusta. Talvella ajetaan kolme osakilpailua, kaksi kesällä ja syyskulle on säästetty kauden huipentavat kaksi kilpailua, finaalin ollessa Tampereella.

Sarjan pistelaskuun on tullut hienosäätöä. Kauden kuudesta ensimmäisestä kilpailusta pisteisiin lasketaan viisi parasta sekä seitsemännen osakilpailun pisteet.

Niko Mäkinen ja kartanlukija Antti Haapala testasivat uutta Ford Fiestaa, ja molemmilla oli syytä hymyyn.

- Yli sata kilometriä saatiin ajettua ennen Tunturia, enemmänkin olisi pitänyt, mutta olosuhteet eivät sitä sallineet. Edelliseen autoon verrattuna tämä uusi  on paljon helpompi ajettava. Tehoalue on laaja, auto vääntää ja alusta toimii paljon paremmin. Antin kanssa päästiin vihdoin ylistarossa vetämään yhdessä nuotista Kuivisen Timon treenitiellä, siitä jäi molemmille tosi hyvä fiilis kun homma toimi ja suorittaminen oli tasaista, melkein kaikki ajat osuivat sekunnin sisään, Mäkinen myhäilee.

SM3-luokassa pisteistä taisteleva pari on huhkinut Rovaniemen ympäristössä nuotteja tehden. Mäkinen ja Haapala kertovat kuin yhdestä suusta, että ne erikoiskokeet joilla aiotaan iskeä ovat jo piirtyneet selkeinä mieleen.

- Tosi hyvä fiilis jäi lapuista mitä saatiin aikaan. Voi huoletta lähteä ajamaan niin kovaa kun vain ikinä pystyy. Antin kanssa yhteistyö toimii ilman sulavasti, joten on hieno lähteä itse kilpailuun. Onhan tässä vielä pätkiä nuotitettavana, koitetaan saada myös niille hyvät laput tehtyä, Mäkinen päättää.

- Nuotti on asiallista ja vähillä korjauksilla päästiin läpi päivän. Yhteistyö toimii hienosti, mikä on tottakai tärkeää ja pitää kilpailufiiliksenkin hyvänä, kertoo puolestaan Haapala.

Tunturiralli käynnistyy torstaina testierikoiskokeella, perjantaina puoliltapäivin alkaa ensimmäinen varsinainen koitos ja kilpailu päättyy lauantaina iltapäivällä. 

Mäkisen tavoitteena on ajaa kolmen joukkoon, eli parantaa viime vuoden sijoitusta joka oli viides.

Tiedotamme kilpailun jälkeisenä päivänä tiimin kuulumisia, näistä linkeistä sinulle voi olla hyötyä kun seuraat kauden avauskilpailua:

Täältä pääset seuraamaan kilpailun etenemistä perjantaista lähtien.
Rallin SM-sarja
Ford Motorcraft Rally Team Facebookissa
Puistohulmi Racing facebookissa
Puistohulmi Racing kotisivut

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Matti Similä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa