Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelinen toiveikkaana Tunturiin - katso video!

26.01.2017 / Jani Kekoni

Ralli SM-sarjan avausosakilpailu ajetaan nyt perjantaina ja lauantaina Rovaniemen Napapiirin ympäristössä. Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla kilpailun ns. kuumaan kärkiryhmään kuuluva Mikko Eskelinen ja hänen luottokartanlukija Arto Kapanen starttaavat toiveikkain mielin kaksipäiväiseen, 10 erikoiskokeen koitokseen.
 
Pikkupakkasessa eli täydellisessä talvikelissä ajettavaan kilpailuun Eskelinen on saanut huolellisesti valmistautua - Riku Sepän luotsaama Dynamo ammattilaistiimi on viettänyt pitkiä päiviä kilpailua edeltäneillä testierikoiskokeilla joissa, hieman jo iäkkääseen WRC-autoon on löydetty kokonaan uutta vauhtia. Eskelinen oli Arctic Lapland Rallin torstaisella, virallisella testierikoiskokeella itseluottamusta nostattavassa vauhdissa.
 
Kansainvälistä Lamborghini Super Trofeo EM-ratasarjaa ja Ralli SM-sarjaa kuluneet vuodet tahkonut jyväskyläläinen malttamattomana odottelee perjantaina puolenpäivän aikaan käynnistyvää, 52. kerran ajettavan Arctic Lapland Rallin alkua.
 
- Valmistautuminen on mennyt nuottien mukaisesti ja auto tuntuu paremmalta kuin koskaan. Kilpailun torstaiselta testierikoiskokeelta saimme vahvistuksen siihen, että olemme löytäneet hyvät säädöt näille Napapiirin täydellisessä rallikunnossa oleville pikataipaleille. 11. lähtöpaikka takaa sen, että erikoiskokeet ovat edellä lähteneiden kanssakilpailijoiden toimesta puhdistuneet irtolumesta ja siten meitä palvelee pitoa runsaasti sisältävä jääkerros, Eskelinen kertoo.
 
- Tavoitteemme on edelleen saapua lauantai-illan maalilavalle SM1- eli ns. superautojen luokan viiden nopeimman joukossa. Tottakai pitkässä yli 230 erikoiskoekilometrin mittaisessa kilpailussa voi sattua mitä tahansa, mutta silti uskon, että ehjällä suorituksella yllämme asetettuihin tavoitteisiin, vuosi sitten SM1-luokan palkintokorokeen alimman sijan saavuttanut Eskelinen jatkaa.
 
Arctic Lapland Ralli käynnistyy Rovaniemen keskustan Lordi-aukiolta perjantaina klo 12 ja samassa paikassa sijaitsevalle maalilavalle
kilpailijoita odotellaan lauantaina klo 17.43 aikohin. Kilpailua voi seurata mm. sen reaaliaikaisen tulospalvelun sekä GPS-seurannan avulla osoitteessa: www.rallism.fi.
 
Kuva: Jani Kekoni

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa