Facebook Twitter Email Pinterest

Eerik Pietarinen ylivoimainen Arctic Rallin SM2-luokassa

29.01.2017 / Jarno Saari

Ralli SM-kausi käynnistyi viikonloppuna Rovaniemellä mallikkaasti Eerik Pietarisen osalta, kun 22-vuotias tuusulalainen oli aivan pitelemätön SM2-luokassa. Kaksipäiväisen Arctic Rallin 10 erikoiskokeen urakan jälkeen Pietarinen juhli voittoa 2.47,5 minuutin erolla.
 
Yhdeksän luokkansa pohja-aikaa ajaneen Mitsubishi Lancer-kuljettajan ykkössija ei ollut ajamalla uhattuna, mutta omat vaikeutensa oli voittajallakin.
 
- Avauspäivä kulki ongelmitta, mutta EK6:lla menetin yli 30 sekuntia. Spinnasin kapealla tieosuudella ja siinä kului aikaa autoa vekslatessa. Moottorikin siinä pääsi sammumaan. Sitten pätkän lopussa kärsin rengasrikon ja ajoin pelkällä vanteella sen EK:n maaliin. Ihme juttu, kun myös sille pätkälle tuli pohja-aika, Eerik Pietarinen kertasi.
 
Vielä tähän eivät Pietarisen ja kartanlukija Juhana Raitasen hidasteet loppuneet:
 
- Toiseksi viimeisellä EK:lla alkoi murheet vaihdelaatikon kanssa, kun nelosvaihde hävisi. Se ei vielä ollut vakavaa, mutta kisan pisin (52 km) päätöspätkä tultiin maaliin enää kakkosvaihteella. Onneksi etumatkaa oli riittävästi, sillä ongelmat maksoivat yli minuutin, Pietarinen huokaili.
 
Mitsubishi-kuski siis aloitti kilpailukautensa samaan tyyliin kuin päätti kauden 2016 Tampereella - eli voitolla.

Henrik Pietarinen epäonninen, mutta vauhti kohdallaan SM3-luokassa
 
Pietarisen veljeksistä nuorempi eli Henrik Pietarinen kartanlukijanaan Juha Lummaa oli myös kilpailukykyisessä vauhdissa kaksivetoisten kovatasoisessa SM3-luokassa.
 
Viime kaudella ensimmäisen luokkavoittonsa Ford Fiesta R2:lla ajanut kuljettaja koki teknistä epäonnea jo Arctic Rallin avauspäivänä.
 
- Alku oli melko hyvä ja olin kahden pätkän jälkeen neljäntenä. Sitten kytkinvian takia jäimme tienvarteen. Auto laitettiin kuntoon, saimme ajamatta jääneistä kahdesta EK:sta aikasakkoa, mutta lähdimme päättäväisenä takaa-ajoon toisena päivänä, Henrik selvitti.
 
- Toisen päivän vauhtiini olen tyytyväinen, vaikka renkaiden pidon kanssa oli ongelmia aamupäivällä. Sijoitus kohentui päivän edetessä ja vielä viimeisellä pätkällä nousimme pari sijaa.
 
Maalissa Henrik Pietarinen oli luokkansa kahdeksas, joka ei luonnollisesti tyydyttänyt. Viimeisen erikoiskokeen selkeä 14 sekunnin pohja-aika sentään lupaa hyvää talven muihin SM-osakilpailuihin.
 
SM-sarja jatkuu Mikkelin osakilpailulla 17.-18. helmikuuta.

Kuva: Timka Seppänen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa