Facebook Twitter Email Pinterest

Hautamäki toinen SM-avauksessa Rovaniemellä - ”hyvät pisteet, melkoinen reissu taas takana”

30.01.2017 / Vesa Rauhala

Ville Hautamäen kausi rallin SM-sarjassa Rovaniemellä alkoi SM2-luokan toisella tilalla. Tulos on hyvä, josta voi luottavaisena lähteä seuraavaan osakilpailuun.

Kaudella 2016 rallin SM2-luokassa pronssille ajanut Ville Hautamäki starttasi uuteen kauteen samalla Subarulla mikä oli alla viime kaudella. Alajärveläisen kartanlukijana toimii uusi kaveri, jyväskyläläinen Pasi Lahtinen. Hautamäen ja pitkäaikaisen kartanlukijan Ari-Pekka Hautasen pitkän ja hienon yhteistyön päättymiseen ei liity mitään erikoista.

- Hän vain halusi näin. Uuden kaverin saaminen mukaan, ei ollutkaan ihan helppoa, Hautamäki kommentoi kartanlukijan vaihdosta.

Subaru Impreza kärsi viime kauden testeissä ulosajon, josta seurasi vikoja. Kaikkia ei saatu viimeiseen osakilpailuun kuntoon ja meno oli nihkeää. Töitä Hautamäen tallissa oli jälleen paiskittu hartiavoimin ennen Rovaniemen SM-avauskilpailua.

- Periaatteessa kaikki on käyty läpi. Moottorista oli aika paljon tehoa hukassa. Myös voimansiirrossa oli sanomista. Kun saamme näitä asioita kuntoon, niin uskon, että vauhtimme on selvästi parempaa, kuin viime kauden lopussa, Järviseudun UA:ta edustava Hautamäki mietti ennen kauden aloitusta.

Hautamäki kokee vain hyvänä, että koko SM-sarja on herättänyt enempi kiinnostusta. SM2-luokassa jatkava konkari lähti realistisena pitkään sarjaan mukaan.

-Paljon tässä ollaan taas töitä tehty, että mukana ollaan. SM-mitali on tottakai tavoitteena.

Kaksi päivää ja 250 erikoiskoe kilometriä

Arctic Lapland Rallyn eli Tunturirallin taika on tuttua Hautamäelle. Alajärveläinen tietää kisan vaatimukset ja että pisteet jaetaan maalissa. SM2-luokassa oli selvä marssijärjestys. Eerik Pietarinen Mitsubishilla johti koko ajan. Kristian Kiviniemi piti kakkostilaa ja Hautamäki seurasi kolmantena.

- Pietarisen vauhtiin ei ollut mitään mahdollisuuksia. Myös Kiviniemen haastaminen oli vaikeaa, joten oli järkevää ajaa omaa ajoa, Hautamäki visioi kilpailun kulkua.

Hautamäki näkee, että Subarun jousituksen parantaminen on heidän suurin haasteensa tällä hetkellä.

- Huonokuntoisilla osuuksilla jäämme liikaa, Ville toteaa. Perjantaipäivän ehjän suorituksen jälkeen Hautamäki lähti hyökkäämään, mutta renkaat Subarun alla kuluivat liikaa ja paras pito oli poissa. Lauantaina aamupäivän aikana hän sai kuitenkin eroa takana tuleviin, joten kolmostila näytti turvatulta. Viimeinen, 52-kilometrinen erikoiskoe muutti kuitenkin SM2-luokan tilannetta.

- Kiviniemi oli tien sivussa parkissa, joten totesimme nousseemme toiseksi. Tälläistä ralli on. Hyvä reissu kaikenkaikkiaan. Olimme paras Subarulla ajanut pari ja auto on kotona ehjänä. Hyvä kauden aloitus, Hautamäki tiivisti. Erityisen tyytyväinen Ville on yhteistyöhän Pasi Lahtisen kanssa.

- Yhteistyö toimii. Toki pientä hiomista on, mutta ei mitään ongelmia.

Arctic Lapland Rally SM2-luokka:
1. Eerik Pietarinen
2. Ville Hautamäki +2.47,5
3. Janne Eronen +3.58,9
4. Tommi Järvinen +4.24,1
5. Timo Mäenpää 6.08,7.

Sarja jatkuu 17.-18.2. Mikkelissä.

Kuva: Seppo Salminen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa