Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Kasilla onnistunut Tunturiralli

02.02.2017 / Vesa Rauhala

Jukka Kasin ja Henri Anian rallin SM-kausi alkoi varsin positiivisssa merkeissä. Arctic Lapland Rallyn kahden päivän, kymmenen erikoiskokeen ja 250-erikoiskoe kilometrin urakassa pohjalaispari oli kovatasoisen SM1-luokan kahdeksas.

- Vauhtimme oli selvästi parempaa kuin viime vuonna tässä kilpailussa. Työ nuotituksen kanssa on tuottanut tulosta. Lisäksi autoon tehdyt parannukset ja muutokset tähän kilpailuun onnistuivat hyvin, Kasi ynnää onnistumiseen johtaneet asiat.

Arctic Lapland Rallyssa Kasi ja Ania pitivät vauhtimittarina mm. uudella Skodan R5-autolla ajanutta Mikko Lehessaarta. Vertailupohjaa löytyi viime kaudelta. Perjantain viiden erikoiskokeen jälkeen pari oli luokan kymmenes. Eroa kärkeen oli kaksi minuuttia. Lauantaina oli mielessä hyökkäys heti aamun ensimmäisellä Siikakämän erikoiskokeella, mutta Ford Fiestan tuulilasin lämmitys teki tepposet Jukan puolelta.

-Lasi oli meikäläisen puolelta jäässä lähes koko 42-kilometrisen erikoiskokeen ajan. Se kostautui yhtenä pyörähdyksenä puolivälissä pudottaen EK-ajan kauas lähimmistä kilpakumppaneista. Vika tuli kuntoon ja meno jatkui. Jatkossa Kasi ja Ania kellottivat tasaisia aikoja ja sijoitus koheni luokan kahdeksanneksi. Vaativan kilpailun kruunasi 52-kilometrinen Ristilammen erikoiskoe.

-Tulimme sen kyllä aika vauhdilla eikä ajamisen kanssa ollut mitään ongelmia. Olen oikein tyytyväinen siihen, kuten koko kisaankin. Ajoimme tasaisia aikoja koko kilpailun ajan, Jukka paketoi Lapin reissun. Ero luokan kärkeen on viisi minuuttia ja seitsemänneksi sijoittuneeseen Mikko Lehessaareen 39,9 sekuntia.

Sarja jatkuu 17.-18.2. Mikkelissä.

Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa