Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemi päättäväisenä Mikkelin SM-ralliin – ”Lujaa saa ajaa jos mielii viiden sakkiin”

13.02.2017 / Anu Haapalainen

Tuusulalaisen Jani Luhtaniemen seuraava kisa on tulevana viikonloppuna ajettava Ralli SM -kauden toinen osakilpailu SM Vaakuna-Ralli Mikkelissä. Tavoitteena on sijoitus viiden parhaan joukossa. Helpolla tuo tavoite ei täyty, siitä pitää huolen vaativa reitti sekä peräti 23 kilpakumppania.

- Ihan älytön määrä autoja ilmoittautui meidän luokkaan, mikä sinänsä tietysti on kiva. Mukana on kärjen osalta kaikki, ketkä olivat myös Tunturissa. Lisäksi on mm. Viitalan Joni uuden kartturinsa kanssa, ja tietysti Huttusen Jari, joka testaa Opelia tulevaa EM-kautta varten. Lujaa pitää ajaa, jos mielii lopputuloksissa viiden sakkiin.

19-vuotias Jani Luhtaniemi on kauden avausosakilpailun jälkeen sarjapisteissä kahdentenatoista. Kauden avaus Rovaniemellä ei Janilta ja kartturi Juha-Pekka Jauhiaiselta sujunut aivan käsikirjoituksen mukaisesti. Tuon kisan tapahtumat on nyt käsitelty, ja luotto omaan tekemiseen on hyvä. Kalustopuolella kaikki on periaatteessa ok, mutta realistina Luhtaniemi toteaa:

- Ei meidän Fiestalla ihan kärkivauhteihin päästä, se on hieman alitehoinen, kun on niin vanha. Mutta toisaalta, ajoihan Korhosen Jukka viime vuonna toiseksi samanlaisella kalustolla, joten kyllä meilläkin on varmasti hyvän päivän tullen mahiksia. 

Viime vuoden SM Vaakuna-Ralli sujui Luhtaniemeltä varsin mallikkaasti, ja tuloksena oli luokkavoitto. Nyt reitti on uudistettu lähes täysin, eikä se saa aivan varauksetonta kiitosta Janilta.

- Reitti on lähes kokonaan meikäläiselle uusi, mukana on vaan yksi sama EK kuin viime vuonna. Mukaan on kaivettu myös pätkiä vuosien takaa, mikä tietysti on hyvä vanhoille konkareille. Ihan hyvältä tuo reitti näyttää, jouheita teitä, ehkä pätkät olisivat voineet olla vähän pidempiä. 

Jani Luhtaniemi on myös mukana kilpailemassa paikasta Tulevaisuuden tähti -valintatilaisuuteen ja sitä kautta Suomen MM-ralliin. Valintaprosessissa otetaan huomioon SM-sarjan viisi ensimmäistä osakilpailua, ja ne nuoret kuljettajat, jotka sijoittuvat sarjapisteissä viiden parhaan joukkoon, kutsutaan erilliseen valintatilaisuuteen. Kuskien ajoanalyysi tehdään perustuen kauden varrella annettuihin näyttöihin. Lisäksi testissä arvioidaan kuskien fyysisiä ja psyykkisiä ominaisuuksia, sekä PR- ja mediasuhteissa suoriutumista.

- Tie valintatilaisuuteen ei ole helppo, mutta olen täysillä kisaamassa paikasta, toteaa Luhtaniemi.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa