Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo Mikkelin SM-ralliin virheistä oppineena

14.02.2017 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan SM1-luokan hallitseva mestari Hannu´s Senior Rally Teamin Juha Salo starttaa yhdessä Jarno Ottman kanssa kauden toiseen SM-osakilpailuun luottavaisina. Peugeot-kaksikko kävi voittamassa viime viikonloppuna lähes kahden ja puolen minuutin marginaalilla kansallisen Telakone-rallin Oripäässä ja samalla testaamassa, että kaikki on kunnossa tulevaa viikonloppua silmällä pitäen.
 
Kauden SM-avauksessa Rovaniemellä viimeisellä erikoiskokeella toiseksi pudonnut Salo naulaa tavoitteensa Mikkeliin yksiselitteisesti.
 
- Voitto. Ei ole muita vaihtoehtoja kun voittaa. Oripäässä kokeilimme jousitukseen pieniä muutoksia ja löysimme mielestämme hyvät säädöt. Myös Arctic Lapland-rallin viimeinen EK on analysoitu ja otettu virheistä opiksi. Mikkelissä painetaan kaasu pohjaan, Salo lupaa.
 
Kauden toisen SM-osakilpailun lähtöluettelo on ilahduttavan kovatasoinen. Esimerkiksi uusia R5-luokituksen omaavia ralliautoja luettelosta löytyy peräti 11 kappaletta.
 
- On rallin SM-sarjankin kannalta hieno asia että sarjaan saadaan uusia autoja ja kilpailu sitä myöten kiristyy. Rallilla on hieno noste  
Suomessa tällä hetkellä ja se on yksistään hyvä asia. MM-sarjan ohella  myös SM-sarjassa ajetaan tiukkoja ja hienoja kilpailuja, Salo muistuttaa.
 
- Meille ei povattu Rovaniemellä kovin hyviä mahdollisuuksia taistella muita R5-luokan autoja vastaan, mutta osoitimme, että Peugeot 208 T16 R5 on erittäin kilpailukykyinen auto. Se viimeinen EK oli minulta huono suoritus. Kompastuin omaan nokkeluuteeni, se on myönnettävä, mutta virheistä on otettu opiksi, Salo tunnustaa.
 
Mikkelissä ajetaan rallia tunnetusti haastavilla teillä. Kaksipäiväisessä SM-rallissa kilpailijoilla on urakkana kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta ja 125,99 EK-kilometriä. Mikkelissä EK:t ajetaan kertaalleen, joten ajo-olosuhteet ovat jokaisessa SM-luokassa tasapuoliset.
 
- Mikkelin tiestö on korkeuseroineen kuljettajalle haastava ja mieluisa. Vaativa kilpailu on edessä, joten fiilikset ja odotukset  
viikonlopun kisaa kohtaan ovat korkealla. Viikonlopuksi on luvattu suojasäätä, joka voi pehmentää teiden pinnat paikka paikoin, mutta kun koko kuuma ryhmä starttaa nipussa niin jos sää tuottaa ongelmia niin se tuottaa sitä tasapuolisesti kaikille, Salo muistuttaa.
 
Rallin SM-talvikauden toinen osakilpailu Vaakuna-ralli käynnistyy perjantai-iltana Mikkelistä. Rallin avausiltana ohjelmassa on kaksi  
(15,15 km) erikoiskoetta ja lauantaina seitsemän (110,84 km) erikoiskoetta. Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille perjantaina klo 19.01 ja saapuu yötauolle Mikkeliin klo 21.00 jälkeen. Ralli jatkuu lauantaina klo 10.01 alkaen ja maaliin Mikkelin torille voittajia odotetaan klo 19.00 alkaen.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa