Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaa nautti kaksintaistelusta Kalle Rovanperää vastaan: "Kova taistelu opettaa aina"

19.02.2017 / Jari Hotti

Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa sijoittui Mikkelin ympäristössä viikonloppuna ajetussa Vaakuna-rallissa yleiskilpailussa toiseksi, sekä kuittasi SM1-luokasta korkeimmat pisteet. Asunmaa jatkaa näin ollen SM1-luokan pistejohdossa kahden osakilpailun jälkeen maksimipistein.

Tammikuisen Tunturirallin voiton jatkoksi Teemu Asunmaa ajoi SM1-luokan voittoon nyt siis myös Mikkelin SM-rallissa, mutta toista peräkkäistä yleiskilpailun voittoa ei kuitenkaan tullut. Edelle kun ehti 16-vuotias Kalle Rovanperä, joka Mikkelissä ei ajanut SM-pisteistä, mutta oli yleiskilpailun ykkönen 10,7 sekunnin erolla ennen Asunmaata. Asunmaa kertoi rallin jälkeen, että nautti viikonlopun kaksintaistelusta Rovanperää vastaan. Tiukka lauantain sekuntitaistelu tarjosi yleisölle jännitettävää aina viimeiselle erikoiskokeelle asti.

- Onhan se hienoa ja hienoa on myös se, että Kalle alkaa jatkossakin kirittämään meitä. Tuskin me oltaisiin opittu näitä asioita tästä rallista mitä nyt opittiin, jos Kalle ei olisi ollut mukana. Kova taistelu opettaa aina, Asunmaa muistutti rallin jälkeen.

Rovanperä ja Asunmaa olivat vauhdin puolesta Mikkelissä täysin omaa luokkaansa. Kaksikon keskinäinen sekuntitaistelu oli ajoittain jopa niin tasaista, että viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen kokonaisaika oli molemmilla täysin sama! Rallissa yhteensä kolme pohja-aikaa tehnyt Asunmaa johti ennen kahta viimeistä erikoiskoetta 1,7 sekunnilla, mutta Rovanperä oli nopeampi kahdella viimeisellä erikoiskokeella nousten niiden myötä lopulta rallin yleiskilpailun voittoon.

Asunmaa oli rallin jokaisella yhdeksällä erikoiskokeella yleiskilpailun kolmen nopeimman kuljettajan joukossa.

- Tietysti voitosta olisi haluttu ajaa, mutta aamun erikoiskokeisiin se kaatui. SM1-luokasta kuitenkin täydet pisteet, niin tottakai tulokseen olen tyytyväinen. Omaan ajooni en kuitenkaan ole, Asunmaa ruoski itseään.

Hitaammilla, teknisemmillä erikoiskokeella Asunmaa oli kaksikosta nopeampi, mutta nopeilla osuuksilla Rovanperä puolestaan repi eroa.

- Silloin kun mennään kaasu pohjassa, niin se ei vaan nyt onnistu. Mutta lisää kokemusta saatiin ja ensi kerralla ollaan taas vahvempia, Asunmaa katsoi positiivisin mielin kohti tulevaa.

Ennen viimeistä erikoiskoetta Rovanperän johtomarginaali oli 6,2 sekuntia. Asunmaan kartanlukija Jonne Halttunen vahvisti rallin jälkeen, että viimeisellä erikoiskokeella kyllä mentiin vielä kovaa, mutta kuitenkin liian suuria riskejä vältellen. Tulossa ollut täysi pistepotti luokan mestaruustaistelua ajatellen kun kuitenkin oli erittäin tärkeää säilyttää maaliin asti.

- Viimeinen erikoiskoe tultiin järkevästi, ei haluttu mitään hölmöillä. Kalle ajoi ihan täydellisen kilpailun ja kyllä Teemusta voin sanoa ihan samaa. Pieni kokemattomuus auton suhteen näkyy vielä, mutta sieltä se tulee vielä, Halttunen uskoo vakaasti.

Kun takana on nyt kaksi SM-rallia uudella kalustolla, Asunmaa ei voi olla kehumatta Skoda Fabia R5:n toimivuutta ja luotettavuutta. Teknisiä murheita ei ole matkalle alkuvuoden kisoissa tullut.

- Kalusto pelaa hienosti, ei ole pienintäkään ongelmaa ollut. Ainahan tietysti säätöjen osalta tulee jotain mieleen mitä voisi koittaa seuraavalla kerralla, mutta niitä sitten kokeillaan myöhemmin, Asunmaa päätti.

Rallin SM-sarja jatkuu Nilsiässä 11. maaliskuuta.

SM Vaakuna-rallin yleiskilpailun epäviralliset lopputulokset

1) Kalle Rovanperä 1.06.08,7
2) Teemu Asunmaa-Jonne Halttunen + 10,7
3) Juha Salo + 1.03,9
4) Jarkko Nikara + 1.55,5
5) Ari Vihavainen + 2.29,6
6) Jussi Vainionpää + 2.44,2

Kuva: Jari Nurminen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa