Facebook Twitter Email Pinterest

Tommi Hatakan pistepussi auki kuudennella sijalla SM3-luokassa

21.02.2017 / Jarno Saari

Mikkelin SM-ralliin haastavista lähtökohdista startannut Tommi Hatakka ei yltänyt tavoitteen mukaiseen vauhtiin, joten kovatasoisen SM3-luokan kuudes sija ei nuorukaista tyydyttänyt.
 
Ennen kilpailua moottorivian kanssa paininut Hatakka ja kartturi Henri Arpiainen joutuivat jättämään ennakkotestit aivan minimiin, mutta uusi voimanlähde sentään saapui Suomeen ajoissa ennen rallia.
 
Opel Adam R2-autossa varmasti riittää potentiaalia, mutta testityötä ja ajotreeniä täytyy päästä tekemään jatkossa enemmän.
 
- Erityisesti avauspätkän pimeässä ajetuilla pätkillä näkyi se treenin puute. Ajofiilis ei ollut paras mahdollinen, myös kuskille ja kartturille jäi parannettavaa, summasi Hatakka.
 
- Toisena kisapäivänä ajorytmi kohentui ja pääsimme ajamaan sellaisia aikoja, joilla voi yltää kolmossijan kamppailuun mukaan. Sitten ilmaantui takapakkia, kun moottori alkoi pätkiä. Imuilman lämpöanturi oli irronnut, jonka vuoksi kärsimme pienestä tehohävikistä.
 
- Vika saatiin huollossa kuntoon, mutta loppupätkillä ei tullut sellaista onnistumista, että kuudetta sijaa korkeammalle olisi noustu, Hatakka myönsi.
 
Kuljettaja tiedostaa, että paremmalla valmistautumisella ja terävämmällä suorituksella tulostasoa lähdetään nostamaan seuraavaan kilpailuun, joka koittaa Kuopion Tahkolla 10.-11. maaliskuuta.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa