Facebook Twitter Email Pinterest

Jesse Turuselle Pohjoismaiden ensimmäinen Hyundai i20 R5 -ralliauto

24.02.2017 / Sami Kolsi

Rallin SM-sarjaan saatiin jälleen uutta kalustoa sekä automerkki, kun Hyundai ja Rallybaron-tiimi esittelivät perjantain uunituoreen ja samalla Pohjoismaiden ensimmäisen Hyundai i20 R5 -ralliauton Saukkolassa. Auto nähdään jo heti seuraavassa SM-rallissa Tahkolla 10.-11. maaliskuuta ja sitä ajaa Jesse Turunen kartturinaan Kari Kallio.

Viime syksynä luokiteltu auto on uusinta uutta rallimaailmassa ja sillä voidaan osallistua myös muun muassa rallin MM-sarjan WRC2-luokkaan. Rallybaron-tiimi toimii autohankinnan myötä samalla Hyundai Motorsportin virallisena tehdastiiminä ja he keräävät muun muassa talviolosuhteista tärkeää kilpailukokemusta sekä -dataa suoraan Hyundain tehtaalle Saksaan.

Auton puikkoihin hyppää 27-vuotias Jesse Turunen, joka viime kaudella voitti SM4-luokan suomenmestaruuden etuvetoisella Honda Civic Type R –autolla. Nyt alle tulee nelivetoinen rallitykki, joten muutos on melkoinen.

- Kyllä tämä on hieno peli, ei voi muuta sanoa. Tämä paljon ketterämpi aikaisempiin ajamiini autoihin verrattuna ja kaikki toimii niin kuin ajatus. Varmasti ottaa aikansa, että tähän tottuu, mutta hyvältä tämä nyt kyllä vaikuttaa, Turunen kommentoi uutta työkaluaan.

Kaiken kaikkiaan maailmasta löytyy Hyundain i20 R5 -ralliautoja tällä hetkellä noin parikymmentä kappaletta. Suurin osa niistä on Italiassa ja muualla Keski-Euroopassa. Hyundain R5-puoli on vielä jokseenkin nuori, mutta vetovoimaa riittänee tulevaisuudessa.
Kuva ja video: Sami Kolsi

 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa