Facebook Twitter Email Pinterest

Rallin SM-sarja jatkuu Nilsiässä - Niko Mäkinen puhkuu ajohaluja

06.03.2017 / Toni Lönnroos

Ralli SM -sarjan kauden kolmas osakilpailu, Tahko SM-Ralli päättää talvikauden ja kuljettajapareille on Nilsiässä luvassa taatusti lumiset olosuhteet, kun ralli lauantaina starttaa. Kilpailussa ajetaan kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on yli sata kilometriä.

Niko Mäkisen ja kartturi Antti Haapalan kausi alkoi Arctic Lapland Rallyssa tummien pilvien alla, kun hyvän menon keskellä autosta irtosi vaihdekeppi, ja pari joutui keskeyttämään. Toinen osakilpailu ajettiin Mikkelissä, jossa auto toimi loppua lukuunottamatta hyvin, mutta mystinen käyntihäiriö vei parhaan terän sekä autosta että kuljettajan keskittymisestä, joten viidettä sijaa voidaan pitää hyvänä suorituksena.

Mäkinen löysi tiimeineen auton tehoja kadottaneen vian, ilmantunnistin kuvitteli, että ulkolämpötila huiteli yli sadassa pakkasasteessa. Myös raju loikka viidennellä erikoiskokeella murjoi autoa sen verran, että tiimi joutui auton alustaa korjailemaan, mutta nyt kaikki on taas valmiina kilpailua varten.

Mäkinen pääsi kilpailun alla testaamaan autoa, ja oli hymyssä suin.

- Autoa ollaan koko tiimin voimin laitettu iskuun Mikkelin jäljiltä. Siellä vauhti oli alun kankeuden jälkeen siellä missä sen kuuluukin olla, kunnes tekniikkamurheet alkoivat. Koitetaan jatkaa Tahkolla siitä mihin Mikkelissä jäätiin. Taka-akselikin oli vähän taipunut hypyssä, mutta sekin taas kunnossa.

- Testit sujuivat hienosti ilman ongelmia, koitetaan nyt vielä saada vähän lisää kilsoja alle ennen Nilsiää niin ollaan sitten kovassa tikissä. Tavoitteena on parantaa edellisen vuoden sijoitusta, silloin vedettiin viimeinen pätkä aivan hurmiossa ja noustiin viidenneksi, mutta se ei tällä kertaa kelpaa, vaan podiumille tähdätään. Muistetaan kuitenkin pitää mielessä että vedetään rennosti niin hyvä tulee, Mäkinen kertoo.

Tahko SM-Ralli starttaa lauantaina aivan Tahkon ytimestä klo 10:00, joten yleisöllä on mainio tilaisuus osallistua tunnelmaan. Huolto sijaitsee myös lähietäisyydellä Tahko Event Parkissa, siellä autokunnat käyvät päivän aikana kahteen otteeseen, joten sielläkin on lomalaisilla loistava tilaisuus päästä seuraamaan Suomen nopeimpien rallikuljettajien edesottamuksia.

Pistetilanne SM3-luokassa kahden osakilpailun jälkeen:
1)   Emil Lindholm 52p
2)   Jussi Lindberg 27p
3)   Jari Huttunen 25p
---
10) Niko Mäkinen 10p

Osakilpailuja ajetaan seitsemän, joista lopullisiin sarjapisteisiin huomoidaan kuudesta ensimmäisestä kilpailusta viiden parhaan pisteet ja sarjan seitsemännen osakilpailun pisteet.

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa