Facebook Twitter Email Pinterest

Alex Forsström tähtää Tahko SM-rallissa viiden joukkoon

06.03.2017 / Marko Mäkinen

Reilut kaksi viikkoa sitten Mikkelin SM Vaakuna-rallissa nelivetodebyyttinsä suorittanut Alex Forsström, 20, lähtee talvikauden viimeiseen SM-rallin luottavaisena. Forsström ajaa Kuopion Tahko SM-rallissa Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -autoa. Kysymyksessä on sama kilpa-autoyksilö, jolla Kalle Rovanperä ajoi SM-sarjan edellisessä osakilpailussa Mikkelissä voittoon.

- On paljon vapautuneempi fiilis lähteä ajamaan, kun takana on nelivetoautolla ajettuja EK-kilometrejä. Mikkelissä ajoin muutamalla erikoiskokeella aikoja viiden nopeimman joukkoon, joten Tahko SM-rallissakin tähtään samaan. Yleiskilpailun sijoitus viiden parhaan ryhmässä on ihan realistinen tavoite.

- Alla on huippuauto ja huipputiimi. Auto on jo tuttu, joten Kuopiossa voin keskittyä olennaiseen eli ajamiseen, Forsström muistuttaa.

Tahko SM-ralli on Forsströmille ensimmäinen kokemus Kuopion seudun teistä.

- Olen katsonut viime vuoden kilpailusta incar-videoita ja niiden perusteella edessä on haastavat tiet. Tiet kääntyilevät aika paljon ja välillä ajetaan pienenpääkin tietä. Tiet näyttävät haastavilta ja vauhdikkailta. Mielenkiinnolla odotan, että pääsen katsomaan, mihin vauhtini riittää.

- Mikkelissä oli mukava huomata, että tietyistä ongelmista ja vähäisistä kilometreistä huolimatta pystyin ajamaan hyviä EK-aikoja. Mikkelin tulos ruokki itseluottamustani jatkon suhteen. Tiedän, että mahdollisuuksia menestykseen on ja tavoitteeni ovat realistisia. Yritetään ajaa ehjä ja hyvä kisa, Forsströmin suunnittelee. 

Tahko SM-ralli käynnistyy lauantaina klo 10.01 alkaen. Kilpailussa ajetaan kuusi erikoiskoetta ja yhteensä 106 EK-kilometriä. Kilpailun huoltoalue sijaitsee Tahkovuoren Tahko Event Parkissa. Kilpailijat käyvät huollossa kaksi kertaa kisan aikana ja maaliin kilpailijoita odotellaan saapuvaksi Tahkolle kello 17.00 alkaen.

Kuva: AKK/Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa