Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -sovellus tuo rallielämyksen älylaitteisiin

09.03.2017 / Sami Kolsi

Rallin SM-sarjan virallinen sovellus on nyt julkaistu ja se on jo käytössä tulevana lauantaina ajettavassa Tahkon SM-rallissa. Kauden kolmas osakilpailu on nyt ensimmäinen ralli, jossa sovelluksen avulla pääsee kunnolla seuraamaan rallin etenemistä lähdöstä maaliin saakka.

Sovellus on saatavilla sekä Applen iOS- että Android-laitteisiin. Sovelluksen myötä Ralli SM -sarja liittyy merkittävään rallimaailman joukkoon, sillä muun muassa rallin MM-sarjaa ja kotimaista rallin MM-sarjan osakilpailua, Neste Rallia, voi seurata sovellusten avulla.

- Tämä on hieno lisä jo muutenkin kattavaan palveluvalikoimaamme ja se toivottavasti helpottaa rallin seuraamista entisestää sekä tuo uusia käyttäjiä ja seuraajia niin sarjalle kuin lajille. Sovellukset ja varsinkin älylaitteiden käyttö ovat niin merkittävä osa digitaalista kulttuuriamme tänä päivänä, että haluamme tuoda myös tämän mahdollisuuden rallin seuraamiseen, toteaa Ralli SM -sarjan lehdistöpäällikkö Sami Kolsi.

Sovelluksen on kehitellyt Timo Korkalainen turkulaisesta CTRL Entertainment Oy:stä.

- Sovelluksen kehitys nytkähti isommin liikkeelle viime kesänä, kun teimme yhteistyötä Turun ja Tampereen SM-rallien kanssa. Niistä kokemukset olivat niin myönteisiä, että tälle kaudelle sovellus on päätetty tuoda laajemmin käyttöön helpottamaan niin sarjan kuin kilpailunjärjestäjien viestintää, Korkalainen kertoo.

- Sovelluksen tarkoitus on tuoda kilpailuja koskeva informaatio helposti saataville ja käytettäväksi. Toki nyt ollaan vielä alkuvauhdissa tämän kanssa, joten kehitystä tehdään koko ajan ja yleisön palaute olisikin erityisen tärkeää, jotta pääsemme hiomaan tästä kunnon timantin. Sovellusta on myös tehty sillä ajatuksella, että sitä voidaan käyttää esimerkiksi rallicrossa ja rata-autoilussa tai ylipäätänsä lajissa kuin lajissa, Korkalainen jatkaa.

Ralli SM -sovelluksen voi ladata sekä Applen App Storesta että Googlen Play -kaupasta. Sovellus on täysin ilmainen.

TAHKO SM-Ralli ajetaan Nilsiän Tahkolla 11. maaliskuuta. Kilpailu alkaa kello 10.01. Kilpailussa ajetaan kuusi erikoiskoetta ja yhteensä 106 EK-kilometriä. Kilpailun huoltoalue sijaitsee Tahko Span viereisellä tapahtumakentällä. Kilpailijat käyvät huollossa kaksi kertaa kisan aikana ja maaliin kilpailijoita odotellaan saapuvaksi kello 17.30 jälkeen.

Kuva: CTRL Entertainment

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa