Facebook Twitter Email Pinterest

Joko nyt Tahkon SM-rallissa on Marko Männyn vuoro?

09.03.2017 / JiiVee Korpela

Kauden avauksessa Rovaniemellä ja edellisessä SM-rallissa Mikkelissä latuja levittänyt Marko Mänty lähtee nyt lauantaina ajettavan Nilsiän SM-ralliin ”pää tyhjänä”. Edellisten rallien lumityöt on nollattu pois ajatuksista. Hyvän testirupeaman jälkeen JTR Racingin Skoda Fabia R5 -autoa käskevä kauhajokelainen uskoo hyvään sijoitukseen SM1 -luokan kahinoissa.

-Otimme Mikkelin rallin jälkeen auton alustan käsittelyyn. Muutimme jousitusta ja iskunvaimennusta. Muutosten jälkeen auto oli testeissä mahtava ajaa. Nyt Skodan perä pysyy tukevasti tiessä. Se antaa lisää varmuutta kun lähdetään vetämään kisaa oikein tosissaan, Mänty kirkasti. 

Männyn ja kartturin Joni Mäkelän tavoitteet Tahko Ralliin pysyvät siinä haarukassa mihin ne kauden alkaessa oli asetettu. Jokaisessa osakilpailussa miehet tähtäävät SM1 -luokan kärkikahinoihin.

-Pisteitä meillä ei tässä vaiheessa ole vielä häävisti. Katsomme tilannetta kuitenkin eteenpäin. Siitä suunnasta pinnoja on jaossa. Yritämme Nilsiässä paikata alkukauden pistevajausta. Se tarkoittaa sellaista vauhtia, että lauantaina illansuussa olisimme kolmen nopeimman SM1 -luokan kilpailuparin joukossa. 

Tahko Rallin kilpailurytmi, perjantaina nuotitus ja lauantaina sitten kurvataan kaikki erikoiskokeet yhden päivän aikana, ovat Männylle mieleen.

-Vaikka sekä Tunturirallissa, että Vaakuna Rallissa onnistuin hyvin perjantain erikoiskokeilla, pidän silti enemmän yhden kisapäivän ralleista. Jotenkin heti nuotituksen jälkeen on vaikea saada kiinni kisavireestä. Sitten kun saa iskun päälle, pitää parin pätkän jälkeen painua nukkumaan. Mukavampi on vetää kaikki pätkät samana päivänä. 

Tälle kaudelle SM1 -luokkaan siirtynyt Mänty on parin rallin aikana oppinut tuntemaan luokkansa pahimmat vastustajat. Ketään heistä nimeämättä kauhajokelainen heittää Tahko Ralliin uuden haastajan.

-Sunnuntai-ehtoona tulin kipiäksi. Päivällä oli ajettu testejä ja illalla oli sitten flunssa iskenyt kiinni. Toivottavasti tauti hellittää ennen viikonloppua. Ralliin ilmoittautuneissa on riittävästi vastusta. Ei siihen mitään ylimääräistä tuskaa tarvita, ruoti Mänty keskiviikon korvilla.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa