Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Pollari tyytyväinen talvikauteensa rallin SM-sarjassa

30.03.2017 / Jani Salonen

Olli Pollarin talvikausi rallin SM-sarjassa oli odotusten mukainen. Nuori Alavutelainen kuljettaja teki alusta saakka tasaisen varmaa tulosta ja on kolmen osakilpailun jälkeen SM3-luokassa sijalla yhdeksän. Pollarin tavoitteet ennen kauden aloitusta olivat maltilliset, kokemus nuottikisoista oli vähäinen ja auto vaihtui edestä raapivaan Citroen C2 R2 -autoon.

Kauden ensimmäinen osakilpailu, Arctic Lapland Ralli, ajettiin napapiirin maisemissa ja kansakielellä paremmin tunnettu "Tunturiralli" tarjosi tulokkaalle loistavan tilaisuuden kehittää vähäistä nuottikokemusta. Pollari itse nimesi kilpailun olevan opintomatka tulevaan ja tavoitteeksi asettui maaliviivan ylittäminen.

Maltillisesta asennoitumisesta huolimatta kilvanajo arktisessa seikkailussa näytti maittavan ja Pollari yllätti itsensä ollen lopputuloksissa sijalla seitsemän.

Kauden aloitus oli odotuksiin nähden menestys ja nostatti odotuksia seuraavaan osakilpailuun, joka ajettiin Mikkelissä Etelä-Savon äkkiväärillä teillä.Taktikointi siellä ei näyttele niin suurta osuutta kuin napapiirillä  ja reitille oli lähdettävä alusta alkaen täysi rähinä päällä.

Tavoitteena oli kaventaa eroa kärkikuljettajiin huimasti ja siinä mies myös onnistui, vaikka kahdeksas sija ei totuutta miehen vauhdista kertonut. Pollarin mukaan aamupäivä Mikkelissä meni hieman nukkuessa ja ajollisesti oikea vauhti löytyi vasta iltapäivällä. Siihen nähden tulokseen oli oltava tyytyväinen.

Talvikauden viimeisen osakilpailun näyttämönä toimi Nilsiän ympäristössä ajettu Tahko Rallii. Kyseinen kilpailu ei edusta suomalaisten rallipolkujen tyypillisintä kastia, vaan pienetkin syheröt tulisi ajaa vauhdilla lävitse olosuhteissa, joissa seuraavaan mutkaan on mentävä nuottiin luottaen.

Tunnettua myös on, että tässä osassa suomea löytyy lähes jokaisesta notkosta paikka, minne ralliautonsa voi sijoittaa ulosajon muodossa. Pollarin kartanlukijana toimiva Arto Ala-Kokkila kertoi kilpailun alla, ettei tämä asetelma kuitenkaan huoleta.

Kokenut kartanlukija uskaltaa neuvoa kuljettajaansa ja yhteistyö hytissä on toisiaan täydentävää. Tämä näkemys tuli hyvin toteen, sillä Tahkon kilpailu sisälsi tilanteita enemmän kuin kaksi ensimmäistä yhteensä. Tästä huolimatta lumitöiltä vältyttiin ja plakkariin tuli kahdekas sija lopputuloksissa.

Kokonaisuutta summatessaan Pollarille jäi kauden ensimmäisestä puoliskosta erittäin positiivinen fiilis. Miehen kokemat haasteet uuden auton ja nuotitettavien kilpailujen kanssa on otettu haltuun. Seuraavaksi on luvassa vauhdinnostoa ja lääke siihen löytyy yksinkertaisesta reseptistä.

- Kehitys tapahtuu ratin ja penkin välissä, ei siinä kummempaa vaadita. Tiedän olevani vahvempi sorateiden roiskeessa kuin lumella, joten odotan innolla rospuuttokauden päättymistä. Lisätään jalan asentoa pari napsua kaasupolkimella ja hyvä tulee, Pollari totesi.

Rallin SM-sarja jatkuu 19-20.5 ajettavassa Riihimäki-rallissa. Yhteistyökumppaneiden avustamana pistejahti jatkuu tuolloin ja Rallybaron-tiimin kuljettaja tulee nostamaan panoksia SM3-luokan kiihkeässä taistossa. 

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa