Facebook Twitter Email Pinterest

Patric Öhman odottaa kehityksen jatkuvan kesäkaudella

26.04.2017 / Jarno Saari

Viime rallikauden päätteeksi junioritasolta yleiseen luokkaan noussut Patric Öhman kilpailee nyt toista kauttaan Ford Motorcraft FST -sarjassa ja miehen tähtäin on vakaasti ylöspäin.
 
Vantaalaiskuljettaja on vielä Ralli SM -tason kokemukseltaan noviisi verrattuna kotimaan arvosarjan kärkikuskeihin. Niinpä hän odottaa kehityksen jatkuvan, kun kokemusta ja kisakilometrejä karttuu tulevan kesän kilpailuista.
 
Kaudella 2016 Öhman saavutti Ford Motorcraft -merkkiluokasta parhaimmillaan kuudennen sijan ajaessaan vielä A-juniorilisenssillä.
 
- Merkkiluokan säännöissä on otettu tosi hienosti huomioon se, että myös uran alussa olevilla kilpailijoilla on mahdollisuus ajaa samoista sarjapisteistä SM-tason kärkinimiä vastaan. Itse tein juuri näin, eli ajoin SM-osakilpailuja junnuluokissa, keräsin kokemusta nuottikisoista ja sain silti onnistuessani Ford Motorcraft -pisteitä, Patric Öhman kiittelee.
 
Kauden 2017 avauskisoissa Öhman saavutti neljännen ja kuudennen sijan merkkiluokasta ja oli SM3-luokassa parhaimmillaan 10:s.
 
- Talvikauden päätöskisa Tahko-ralli jäi minulta väliin. Se oli tiedossa jo ennen kauden alkua, että silloin minulla on työeste, ajokouluttajana toimiva Ford-kuski totesi.
 
- Kesän ralleja odotan jo malttamattomana. Edessä on neljä hienoa SM-rallia ja kenties pari-kolme muuta kisaa. Tarkoitus olisi avata kesäkausi TeijoTalot-rallissa testimielellä. Kevät on ollut niin myöhässä, että testaamaan ei ole vielä päästy sorakelillä.
 
- Työkiireiden ohessa täytyisi ehtiä paneutua nuottitreeneihin, koska sillä saralla kehitettävää on varmasti eniten edessä. Olen kyllä saanut paljon vinkkejä ja oppia kokeneemmilta rallikuskeilta. Yritetään kesän edetessä saada niitä oppeja käytännön tasolle, Öhman päätti.
 
Kotimaisen rallin arvosarjan kesäkausi käynnistyy Riihimäki Rallin merkeissä 20. toukokuuta.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa