Facebook Twitter Email Pinterest

Suomenmestari Samuli Vuorisalo palaa Ralli SM -sarjaan

08.05.2017 / Eero Katajamäki

Samuli Vuorisalo tekee pienen hiljaiselon jälkeen paluun kotimaan kovimpaan rallisarjaan. Vuorisalo solmi loppukauden SM-rallit kattavan sopimuksen Ford Motorcraft Rally Teamin ja KMS Racing Oy:n kanssa ja mies hyppää nyt Ford Fiesta R2T -auton rattiin. Kyseessä on SM3-luokan kilpuri, joten mies tulee kisaamaan samassa luokassa, josta häneltä löytyy jo SM-kulta ja SM-hopea aikaisemmilta kausilta.

Kovista rallin ajamisen ”vieroitusoireista” tovin kärsinyt Vuorisalo on luonnollisesti todella innoissaan uudesta mahdollisuudesta.

– Todella upeat fiilikset kaikkinensa ja mahtava palata jälleen kilpailemaan tosissaan. Aikaa on vierähtänyt noin puolitoista vuotta, kun olen viimeksi kilpaillut aktiivisesti, joten on sanomattakin selvää, että on kova polte tulevista kisoista.

Vuorisalo on ajanut aikaisemmin menestyksekkäästi SM3-luokassa Ford Fiesta R2 -ralliautolla. Nyt kalusto hieman muuttuu, vaikkakin merkki pysyy samana, mutta mies uskoo auton sopivan hänelle hyvin. Lisäksi ennen kesäkautta avaavaa Riihimäen SM-rallia on luvassa vielä mittavat testit.

– Entuudestaan tuttu merkki, mutta auto on niistä ajoista kokenut melkoisen muutoksen. Se tuo varmasti omat haasteensa, mutta uskon sen olevan hyvin hanskassa, kun lähtölippu sitten aikanaan Riihimäellä heilahtaa. Tulemme ajamaan vielä testiä kahdesta kolmeen päivään ennen avauskisaa. Lisäksi olen päässyt jo kurvailemaan kyseisellä autolla noin sata kilometriä ja ensifiilikset oli todella positiiviset.

Kovasta kilpailuvietistä tunnetun Vuorisalon tavoitteet eivät ole muuttuneet miksikään tauon aikana.

– Kyllä tavoitteet on asetettu totta kai korkealle ja menestyksestä sekä voitosta lähdetään taistelemaan joka kisassa.

”Tiedämme Samulin nopeuden”

FST-rallisarjan organisaattori ja Ford Motorcraft -rallitiimin päällikkö Arto Kumpumäki oli myös sopimuksen syntymisen jälkeen erittäin mielissään, että Vuorisalo hyppää ”remmiin” mukaan. Kun mahdollisuus aukesi, niin siinä ei kauaa mietitty.

– Olemme aiemminkin yrittäneet saada asiat ”natsaamaan” niin, että olisimme saaneet Samulin ajamaan Fiestalla. Nyt keväällä yllättäen aukesi toinen paikka Fordin maahantuojan tukemaan Ford Motorcraft Rally Teamiin. Se oli sillä sekunnilla selvä, että jos meillä on mahdollisuus saada nuori Suomenmestari ja muutaman vuoden takainen FST-merkkiluokan kuljettaja takaisin Fiestan rattiin, niin sopimus loppukauden kilpailuista oli samantein siinä, Kumpumäki kertoo.

Pitkän historian rallin parissa omaavalla Kumpumäellä on myös Vuorisalon tavoin tavoitteet selvillä.

– Tiedämme Samulin nopeuden, joten myös me odotamme innolla kesän kisoja. Samuli on varsin päättäväinen, mutta rauhallinen sekä hyvin palautetta antava fiksu kaveri. Ajotauko tuo omat haasteensa, mutta uskon, että meillä on varsin samanlaiset tavoitteet tulevista kisoissa ja luotto kaveriin on kova.

Kuva: Samu Vuorisalo - Official -facebook-sivu

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa