Facebook Twitter Email Pinterest

Forsström haastaa SM3-luokan kärkikuljettajat Riihimäellä

09.05.2017 / Marko Mäkinen

Ralliautoilun Pohjois-Euroopan NEZ-sarjan hallitseva kaksivetoisten luokan mestari Alex Forsström, 20, ajaa kauden ensimmäisen SM3-luokan rallissa reilun viikon kuluttua Riihimäellä. Forsström osallistuu kesäkauden SM-avaukseen Opel Adam R2:lla yhdessä Eetu-Pekka Hellstenin kanssa.

- Auto on hyvässä iskussa. Ajan vielä ensi viikolla testiä, jossa haemme hyvää etuvetofiilistä päälle. Riihimäen lähtöluettelo on kovatasoinen, kuten SM3-luokassa aina. Mielestäni kysymyksessä on sarjan tasaväkisin luokka, jossa pärjätäkseen saa mennä koko ajan tosissaan. Voitosta kuitenkin lähdetään ajamaan, ei meillä mitään muuta tavoitetta voi edes olla, Forsström sanoo.

Riihimäki-rallin reitti kiertelee Kanta-Hämeen perinteisiä ralliteitä, joiden joukkoon on sekoitettu vajaan 10 km matkalta myös kestopäällysteteitä.

- En ole Riihimäellä rallia aikaisemmin ajanut, mutta ei anneta sen haittaa. Ralli Juniorien EM-sarjan yleisöerikoiskokeet ajettiin viime kaudella sorapyörillä ja asfaltilla, joten jotain kokemusta tästäkin asiasta löytyy. Kun tietää, miten tuollainen auto käyttäytyy sorapyörillä asfaltilla niin uskon, että se kokemus ainakin vähän auttaa.

Riihimäki-rallin jälkeen Forsströmin ohjelmassa on Opel Adam R2:n ratissa vielä ralli SM-sarjan seuraava SM-osakilpailu Kouvolassa.

- Näiden kesäkauden kahden ensimmäisen SM-rallin jälkeen tarkoitus olisi palata nelivetoauton rattiin. Nyt kuitenkin tähtäin on pärjätä SM3-luokan voittotaistelussa mahdollisimman hyvin, Forsström summaa.

Toukokuun 20. päivä lauantaina ajettavan SM Riihimäki-rallin kokonaispituus on 240 km sisältäen 8 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 88 km. Näistä kaksi erikoiskoetta ajetaan Riihimäen varuskunta-alueella ja molemmista erikoiskokeista on noin 2,5 km kestopäällystettä. Yhteensä kestopäällystettä on reitillä 9,5 km. Kilpailu käynnistyy klo 11.01 Riihimäen Ragnar Granitin Aukiolta ja ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maaliin Riihimäen Pohjolanrinteen koululle klo 17.10 alkaen.

Kuva: Josef Petru

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa