Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemi motivoituneena kohti kesäkautta

16.05.2017 / Anu Haapalainen

Jani Luhtaniemen seuraava SM-startti on tulevana viikonloppuna Riihimäellä, missä ajetaan kauden neljäs osakilpailu SM Riihimäki-ralli.

Ensimmäistä kauttaan Ralli SM -sarjassa ajava 19-vuotias Jani Luhtaniemi kilpailee SM3-luokassa Ford Fiesta R2 -autolla. Luhtaniemi on kartturinsa Juha-Pekka Jauhiaisen kanssa onnistunut keräämään sarjapisteitä kaikista talvikauden osakilpailuista, ja on kolmen ajetun kisan jälkeen luokassaan sijalla 15.

SM-sarjan yli kahden kuukauden kilpailutauon aikana Luhtaniemi on treenannut niin nuottia kuin fysiikkaakin. Tuntumaa soralle käytiin ottamassa Keravalla järjestetyssä pienoisrallissa, mistä tuliaisina oli suvereeni luokkavoitto sekä kaikkien ajettujen erikoiskokeiden pohja-ajat.

SM Riihimäki -rallissa SM3-luokan sarjapisteistä kilpailee 22 kilpailijaparia. Vaikka luokan SM-pistekärjessä oleva Emil Lindholm on kisasta poissa, tulee kilpailu olemaan äärimmäisen tiukka ja tasainen.

- Emiliä lukuun ottamatta mukana ovat kaikki luokan kärkikuskit. Lisäksi Forsströmin Alex osallistuu Riksuun ja Kouvolaan kaksivetoautolla. Parhaamme tehdään, että saadaan haalittua mahdollisimman hyvä pistepotti joka osakilpailusta.

SM Riihimäki -rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 88 kilometriä. Aiempaa kokemusta Riihimäki-rallista ei Luhtaniemellä ole.

- Talvikeleillä meidän Fiestalla ei ihan kärkivauhteihin päästä, mutta soralla taas ollaan selkeästi nopeampia. Tulevan viikonlopun pätkät ovat nopeita ja teknisiä, joten nuotin pitää myös osua just eikä melkein.

Kuva: Jani Luhtaniemi Racing

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa