Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemi motivoituneena kohti kesäkautta

16.05.2017 / Anu Haapalainen

Jani Luhtaniemen seuraava SM-startti on tulevana viikonloppuna Riihimäellä, missä ajetaan kauden neljäs osakilpailu SM Riihimäki-ralli.

Ensimmäistä kauttaan Ralli SM -sarjassa ajava 19-vuotias Jani Luhtaniemi kilpailee SM3-luokassa Ford Fiesta R2 -autolla. Luhtaniemi on kartturinsa Juha-Pekka Jauhiaisen kanssa onnistunut keräämään sarjapisteitä kaikista talvikauden osakilpailuista, ja on kolmen ajetun kisan jälkeen luokassaan sijalla 15.

SM-sarjan yli kahden kuukauden kilpailutauon aikana Luhtaniemi on treenannut niin nuottia kuin fysiikkaakin. Tuntumaa soralle käytiin ottamassa Keravalla järjestetyssä pienoisrallissa, mistä tuliaisina oli suvereeni luokkavoitto sekä kaikkien ajettujen erikoiskokeiden pohja-ajat.

SM Riihimäki -rallissa SM3-luokan sarjapisteistä kilpailee 22 kilpailijaparia. Vaikka luokan SM-pistekärjessä oleva Emil Lindholm on kisasta poissa, tulee kilpailu olemaan äärimmäisen tiukka ja tasainen.

- Emiliä lukuun ottamatta mukana ovat kaikki luokan kärkikuskit. Lisäksi Forsströmin Alex osallistuu Riksuun ja Kouvolaan kaksivetoautolla. Parhaamme tehdään, että saadaan haalittua mahdollisimman hyvä pistepotti joka osakilpailusta.

SM Riihimäki -rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 88 kilometriä. Aiempaa kokemusta Riihimäki-rallista ei Luhtaniemellä ole.

- Talvikeleillä meidän Fiestalla ei ihan kärkivauhteihin päästä, mutta soralla taas ollaan selkeästi nopeampia. Tulevan viikonlopun pätkät ovat nopeita ja teknisiä, joten nuotin pitää myös osua just eikä melkein.

Kuva: Jani Luhtaniemi Racing

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa