Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo tavoittelee ensimmäistä Riihimäki-rallin voittoa

16.05.2017 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan kesäkauteen valmistautuva Hannu´s Senior Rally Teamin SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Juha Salo ja kartanlukija Jarno Ottman starttaavat kesäkauden SM-avaukseen Riihimäelle luottavaisina.
 
Salon kilpurin Peugeot 208 T16 R5:n moottori huollettiin keväällä Italiassa ja talven aikana auton suorituskykyä haitanneet häiriöt on selätetty kanta. Riihimäellä reittiä avaavat kaksivetoiset autot. Salo ja Jarno Ottman starttaavat kahdeksan erikoiskokeen reitille lähtönumerolla 35.
 
Paljon urallaan voittanut Salo ei ole vielä voittanut 41. kerran järjestettävää Riihimäki-rallia.
 
- Voittaa joka tapauksessa pitäisi Riihimäellä, jos tässä aikoo mestaruudesta vielä ajaa. Edessämme ajaa sarjaa johtava (Teemu) Asunmaa, joten meillä on hyvä paikka lähteä kisaan. Keravalla ajetun testirallin ja viime lauantain testin jälkeen olen erittäintyytyväinen automme ajokäytökseen ja siihen, miten automme tällä hetkellä toimii.
 
- Olemme talven ja kevään aikana tehneet koko huoltoryhmämme voimin todella paljon töitä automme eteen. Uskon, että olen sinut autoni kanssa. Keravalla ja testeissä meillä ei ollut mitään murheita, joten luottavaisena reitille lähdetään.
 
Riihimäellä ajetaan perinteisesti kohtuullisen nopeata tietä ja se sopii Salolle.
 
- Reitillä on lähes kymmenen kilometrin matkalta asfalttia ja se tuo sorapyörillä ajettaessa omat haasteensa. Ei taida jäädä junnukuskeille lauantailta renkaita myytäväksi. Sorapyörillä ajo asfaltilla on tietysti sellaista taiteilemista, mutta tilanne on kaikille sama, Salo muistuttaa.
 
- Toivotaan että kaikki sujuisi suunnitelmien mukaisesti, reitin varrella olisi runsaasti katsojia ja saisimme nauttia kovasta kilvanajosta. Tavoitteemme on aloittaa kesäkausi voitolla, Salo toteaa. SM Riihimäki-rallin kokonaispituus on 240 km sisältäen 8 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 88 km. Kaksi erikoiskoetta ajetaan Riihimäen varuskunta-alueella ja molemmista erikoiskokeista on noin 2,5 km kestopäällystettä. Yhteensä kestopäällystettä on reitillä 9,5 km.
 
Kilpailu käynnistyy klo 11.01 Riihimäen Ragnar Granitin Aukiolta ja ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maaliin Riihimäen Pohjolanrinteen koululle klo 17.10 alkaen. Kesäkauden ohjelmassa on kaikkiaan neljä SM-osakilpailua. Ralli SM -sarja päättyy syyskuun lopussa Tampereelle.

Kuva: Marko Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa