Facebook Twitter Email Pinterest

Samuli Vuorisalo: ”Odottavan aika on ollut pitkä!”

17.05.2017 / Samuli Vuorisalo tiedotus

Rallin SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailu kurvaillaan tulevana lauantaina Riihimäen maisemissa. Tovin kilpailutaukoa pitänyt Samuli Vuorisalo tekee Riihimäellä paluun tositoimiin, kun Vuorisalo osallistuu yhdessä kartanlukija Henri Arpiaisen kanssa Ford Fiesta R2T –kilpurilla SM3-luokkaan.

SM3-luokassa Suomenmestaruutta sekä hopeamitalia juhlineen Samuli Vuorisalon melkein puolentoista vuoden odotus päättyy tulevana lauantaina, kun mies tekee ”comebackin” SM-sarjaan. Tunnelmat ovat todella korkealla muutama päivä ennen h-hetkeä.

- Odottavaiset, mutta samalla todella hienot fiilikset ovat näinä päivinä päässä pyörineet, kun lauantaina pitkä odotus päättyy ja paluu tositoimiin konkretisoituu. Muutaman viime viikonloppuna ollaan päästy testaamaan autoa ja fiilis on kuin ”pikkupojalla karkkikaupassa”.  Valmistautumisen suhteen olemme hyvällä mallilla ja auto käydään vielä läpi ennen kisaa. Torstaina päästään kurvailemaan vielä pieni shakedown ennen lauantaita, Vuorisalo toteaa tyytyväisenä.

Ford Motorcraftin ja KMS Racing Oy:n Ford Fiesta R2T –kilpa-auto on osoittautunut testeissä todella kilpailukykyiseksi. Lisäksi Vuorisalo on ollut tyytyväinen oman ajamisen kehitykseen testeissä.

- Autosta ei ole mitään huonoa sanottavaa, siinä on paljon potentiaalia ja sillä pystyy varmasti pärjäämään. Auto on äärimmäisen tarkka ajettava, vääntö koneessa on todella hyvä, kun sen osaa oikein hyödyntää. Lisäksi alusta toimii niin kuin pitää ja se on toimivuudeltaan ihan minun makuuni. Hyvä luotto autoon kaikkinensa.

- Noin 250 kilometriä olen päässyt testiä ajamaan sorateillä. Kyllä oma ajaminen on mielestäni ollut ihan vauhdikasta ensitesteistä lähtien ja koko ajan ollaan sillä saralla menty eteenpäin. Toki huomaa, että semmoista rutiinia ajamisessa ei ole verrattuna niihin aikoihin, kun ajettiin paljon. Pieniä virheitä tulee silloin tällöin, mutta ne pyritään minimoimaan tulevana viikonloppuna Riihimäellä.

Sen kummempaa taktiikkaa Vuorisalo ei ole vielä luonut tulevaan kisaan, mutta tavoitteet on asetettu heti varsin korkealle.

- Kyllä se niin on, kun kypärä laitetaan päähän niin voitosta lähdetään aina ajamaan. Kisan aikana täytyy toki katsoa, että miten homma lähtee käyntiin, mitään hulluuksia ei lähdetä tekemään. Lauantai-iltana ollaan sitten viisaampia, mikä on lopputulos ja kuinka ollaan kisassa onnistuttu. Ajolliset tavoitteet on tehdä tasainen suoritus ilman isompia virheitä, siihen olisin tyytyväinen, Samuli sanoo.

Kuva: Marko Nyman

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa