Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Kasi siirtyy Skodan rattiin

17.05.2017 / Vesa Rauhala

Jukka Kasi ja kartanlukijansa Henri Ania tekevät suureen siirron rallin SM-sarjassa, kun autoksi vaihtuu kesäkaudeksi Printsportin Racingin uusi Skoda Fabia R5-auto.

- Ollaan kesästä 2015 ajettu Ford Fiesta S2000:lla SM1-luokassa opetellen, miten kovaa tuolla ajetaan. Mieli teki kuitenkin vielä kokeilla ihan viimeistä huutoa olevaa autoa. Nyt se on siinä ja ensimmäiset testit on ajettu, Jukka Kasi kertoo saatuaan keskiviikkona ensituntuman Skodaan.

- Tämä on tehtaan viimeisintä mallia, jossa on paranneltu muutamia kohtia, Laihian Urheiluautoilijoita edustava Kasi innostuu. Kasi ja Ania ajavat toisen testinsä juuri ennen kesäkauden SM-avausta 20.5. ajettavaa Riihimäki-rallia.

-Auto myöhästyi alkuperäisestä aikataulusta hieman, mutta kaikki on kunnossa kiitos PrintSport Racingin ammattilaisten. Eihän tässä nyt ehdi paljon kilometrejä kertyä ennen Riihimäen kilpailua, mutta lähdemme ajamaan jälleen omaa ajoa ja kehittämään omaa tekemistä tällä uudella kalustolla, Kasi toteaa.

Näin Jukka Kasin vuonna 2013 alkanut ralliharrastus ottaa askeleen eteenpäin.

- Perinteisellä Ford Escort RS 2000:lla aloitettiin. Tiimimme periaatteena on ollut kehittyä jatkuvasti. Nelivetoiseen kalustoon tutustuminen aloitettiin Mitsubishin kautta. Kesällä 2015 siirryimme Esapekka Lapin aiemmin käytössä olleen Ford Fiestan S2000-autoon, jolla haimme vauhtia ja oppia nuotitukseen ja omaan tekemiseen. Skoda tuo uutta innostusta tekemiseen, Kasi listaa rallihistoriansa.

Kun ensikilometrit Skodalla ovat ajettu, on Kasi enempi kuin innoissaan.

- Onhan tälläinen aivan käsittämöttämän hieno kilpa-auto. Henri Ania on myös tyytyväinen tilanteeseen.

- Kaksi ensimmäistä SM-rallia tulee meille aika nopeasti. Omalta kannalta voin todeta, että autossa meteli vähentyy ja minun näkökenttä ulos parantuu. Uskon, että turbomoottorinen auto sopii Jukka Kasin ajotyylille paremmin, Ania toteaa.

Kuva: Vesa Rauhala

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa