Facebook Twitter Email Pinterest

Antti Selivaara tavoittelee kesällä SM2-luokan kärkisijoja

17.05.2017 / Jarno Saari

Ralli SM-sarjan kesäkausi käynnistyy Riihimäellä ensi viikonvaihteessa 19.-20. toukokuuta. Talvikaudella ajettujen kolmen osakilpailun jälkeen Antti Selivaara on sarjataulukossa SM2-luokan neljäntenä ja vain neljän pisteen päässä toisesta sijasta.
 
Selivaara ja kartanlukija Jani Salo tekivät alkukaudella nousujohteisen tulossarjan, mutta ne koitokset ovat jo taakse jäänyttä elämää. Nyt keskittyminen on suunnattu kesän sorakisoihin.
 
Ensimmäinen kesäkelillä ajettu kilpailu on jo takana, kun viime viikonloppuna kaksikko oli kisaamassa Teijo Talot Rallissa. Salossa ajettu kisa tarjosikin loistavat olosuhteet kaluston ja miehistön herättelyyn kevättauon jälkeen.
 
Testimielellä ajetusta rallista oli tuomisina yleiskilpailun sekä luokan kakkossijat.
 
- Lopputulos oli toki hyvä, mutta omaan tekemiseen en ole missään tapauksessa tyytyväinen. Koko kilpailu meni vähän säätämiseen ja koheltamiseen. Tuntuukin siltä, että heti kun latu on vähän entuudestaan tuttu, onnistuu ajaminen huomattavasti paremmin, Selivaara myönsi.
 
- Vastaavasti kun mennään puhtaasti pelkän nuotin varassa, silloin tulee tukkaan niin että saa kaivaa kalenterin ajanottovälineeksi. Ei hyvä tilanne, kun nuotti ei vain tunnu menevän kaaliin.
 
- Olen ollut Riihimäellä ajamassa kolme kertaa aiemmin, mutta ne edelliset kerrat ovat päättyneet keskeytykseen jo kisan ensimetreillä. Nyt olisi tuon sarjan syytä katketa!
 
- Riksuun lähdetään kaikesta huolimatta ajamaan luokan kärkisijoista. Parhaani lupaan yrittää ja sen täytyy riittää, Selivaara lausui.
 
Kuva: Marko Koivunen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa