Facebook Twitter Email Pinterest

Eerik Pietarisen voittokulku jatkui Ralli SM-sarjassa

21.05.2017 / Jarno Saari

Tuusulan vauhtiveikko Eerik Pietarinen onnistui jälleen hienosti ja ajoi luokkavoittoon lauantaina ajetussa Riihimäki Rallissa. Mitsubishi-kuljettaja venytti voittoputkensa jo peräti neljän SM-osakilpailun mittaiseksi.
 
Kesäkauden avauskisassa SM2-luokan kärkikamppailu oli tasaisempaa kuin talvikauden osakilpailuissa. Siltikin Pietarinen ja kartanlukija Juhana Raitanen erottuivat edukseen kilpailun ensimmäisillä erikoiskokeilla.
 
Kolmen sorapätkän luokkapohjat toivat kaksikolle 18 sekunnin johtoaseman, kun saavuttiin ensimmäiseen huoltoon.
 
- Tosi hyvin kisa käynnistyi ja oltiin heti kilpailukykyisessä vauhdissa. Huolellinen valmistautuminen kesäkauteen näkyi suorituksessa, Eerik kommentoi.
 
Kuuden erikoiskokeen jälkeen johtomarginaali kasvoi yli 30 sekuntiin, jonka jälkeen kaksi viimeistä pikistä sai ajaa ilman mitään riskejä. Maalissa ero kokeneeseen Timo Mäenpäähän oli 32,5 sekuntia.
 
- Tarkasti ajoin loppupätkät ja pyrin varmistelemaan voittoa. Kisa oli vaativa reittinsä osalta, mutta tavoitteeseen päästiin, Eeri Pietarinen summasi.
 
Voittajan tunnelmaa varjosti se, että velipoika Henrik Pietarinen keskeytti EK6:lla rajuun ulosajoon, jonka vuoksi Henrik vietiin tarkastukseen sairaalaan.
 
- Hänellä oli keskivartalossa kipua ja ruhjeita, mutta kuvaukset vahvistivat sen, että mitään vakavampaa vammaa ei onneksi sattunut. Henrik jää vielä varmuuden vuoksi tarkkailuun yön yli, Eerik raportoi.
 
Henrik Pietarinen oli ajanut rallin puoliväliin mennessä erittäin hyvin ja hän johti SM3-luokkaa 6,6 sekunnilla. Kilpailun lopun tavoitteena oli olla rallin nopein kaksivetoinen, mutta tällä kertaa se yritys päättyi ulosajoon.
 
Ralli SM-sarja jatkuu Kouvolassa 10. kesäkuuta.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa