Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaan voittoputki katkesi Riihimäellä - "Ei kolmas sija tietenkään tyydytä"

21.05.2017 / Jari Hotti

Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa kartanlukijanaan Jonne Halttunen sijoittuivat lauantaina Riihimäen ympäristössä ajetussa SM-rallissa kolmanneksi. Kauden neljäs osakilpailu avasi samalla kesäkauden SM-rallit. Asunmaan johto SM1-luokan pisteissä kasvoi, kun pistekakkonen Juha Salo joutui keskeyttämään.

Talvikauden kaikista kolmesta SM-rallista täyden pistepotin napannut Teemu Asunmaa oli tyytyväinen siihen miten kilpailu Riihimäellä meni, mutta sijoituksen suhteen alavutelainen oli pettynyt.

- No ei se kolmas sija tietenkään tyydytä, ei saatu niitä pisteitä mitä haluttiin. Mutta ihan hyvä kisa oli. Olisi tietysti ollut hienoa ajaa voitosta. Tosi pienet erot kuitenkin, kun odotettiin, että erot kasvaisi isommaksi. Ei pystytty ajamaan kovempaa tuolla lähtöpaikalla, Asunmaa viittasi tilanteeseen, missä hän oli nelivetokalustosta ensimmäisenä reitillä heti etuvetoisten autojen jälkeen.

Kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen Asunmaa oli neljäntenä ja eroa kärkeen tässä kohtaa oli 9,3 sekuntia.

- Liukasta on, irtosoraa tosi paljon. Aika jännää ajaa, kun tulee odottamattomia tilanteita liukkauden takia. Syke on aika lailla korkeammalla, kuin talvikaudella, Asunmaa kommentoi rallin ensimmäisellä huoltotauolla.

Varuskunnan alueella ajetut kaksi lyhyttä yleisöerikoiskoetta sujuivat hyvin, kun Asunmaa oli ensimmäisellä ajokerralla toiseksi nopein ja toinen ajokerta toikin sitten rallin ensimmäisen ja ainoaksi jääneen pohja-ajan. Tämä nosti Asunmaan viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen toiseksi, 5,6 sekunnin päähän Männystä. Kahdella seuraavalla erikoiskokeella kaksikon väliset sijoitukset menivät ristiin, ensin Mänty oli nopeampi ja seuraavalla taas Asunmaa.

Ennen viimeistä erikoiskoetta Männyn ja Asunmaan välinen ero oli 6,3 sekuntia ja kolmantena ollut Juuso Nordgren oli ainoastaan sekunnin päässä Asunmaasta. Ja kun Nordgren ajoi viimeiselle erikoiskokeelle pohja-ajan 1,6 sekunnin erolla ennen Asunmaata ja Mänty puolestaan hävisi Asunmaalle 2,3 sekuntia, niin Mänty ajoi rallin voittoon, Nordgren oli toinen ja Asunmaa kolmas. Eroa kärkeen Asunmaalla jäi lopulta neljä sekuntia ja Nordgren ehti edelle 0,6 sekunnin turvin.

- Ykköspätkällä tämä ralli voitettiin, siinä tuli isoin ero. Se meni Markolta hienosti. Mutta hyvä, että muutkin voittaa välillä, Asunmaa naurahti.

- Pienintäkään riskiä ei lähdetty kyllä viimeisellä erikoiskokeella ottamaan. Se kun ei vaikuta meidän sarjaan, ollaanko toinen vai kolmas tällä hetkellä. Tällä hetkellä tämä oli huonoin kilpailu ja se jää pois. Aloitetaan uudestaan Kouvolassa, Asunmaa katsoi kohti tulevaa.

Asunmaan tavoin myös Mänty tulee Pohjanmaalta ja miehet tuntevatkin toisensa erittäin hyvin. Asunmaa onnitteli rehdisti kilpakumppaniaan rallin jälkeen.

- Ajoi kyllä hienosti. Kyllä tämän voiton Markolle suo, hieno homma.

Seuraava osakilpailu tulee vastaan nopeasti, kun kauden viides SM-ralli kaasutellaan Kouvolan ympäristössä jo kolmen viikon päästä.

- Ei tässä tietysti isoja pysty tekemään, mutta koitetaan jotain keksiä. Pojat oppii lisää ja niin meidänkin pitää oppia. Varmasti tulee hieno kesä kisojen puolesta, Asunmaa uskoo.

Riihimäki-rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Marko Mänty (Skoda) 45.22,1
2) Juuso Nordgren (Skoda) + 3,4
3) Teemu Asunmaa-Jonne Halttunen (Skoda) + 4,0
4) Mikko Lehessaari (Skoda) + 1.03,8
5) Jarkko Nikara (Subaru) + 1.15,5
6) Jukka Kasi (Skoda) + 1.34,4

SM1-luokan pistetilanne

1) Teemu Asunmaa 99
2) Juha Salo 61
3) Jarkko Nikara 56

Kuva: AKK/Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa