Facebook Twitter Email Pinterest

Niko Mäkinen haki treeneistä hyökkäysfiilistä Kouvolaan

06.06.2017 / Toni Lönnroos

SM-rallikauden viides osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Kouvolassa. Niko Mäkisen alkukauteen on mahtunut paljon, nyt päällimmäisenä on edellisen osakilpailun hyvä loppukiri, jonka ansiosta Mäkinen ja kartturi Antti Haapala nousivat sijalle kuusi. Sarjan kokonaistilanteessa Mäkinen on yhdentenätoista.

- Tilanne on sellainen, ettei enää ole varaa keskeytykseen. Kauden pummi on jo käytetty, se tuo pientä painetta jokaiseen kisaan kun sukkasillaan ei voi ajaa vaan pitäisi mennä kovaa mutta varmasti maaliin. Toisaalta ei sitä ajattele enää kun laitetaan vyöt kiinni ja kypärät päähän, silloin mennään, kertoo Mäkinen.

Kouvolan O.K. Auto-Ralli alkaa perjantaina, päivä on varattu reittiin tutustumiseen. Lauantaina kilpailijat starttaavat kohti ensimmäistä erikoiskoetta yhdeksältä aamulla ja maaliin ensimmäistä autokuntaa odotetaan iltapäivällä viiden jälkeen. Rallissa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta joiden yhteispituus on hieman yli sata kilometriä. Viimeinen erikoiskoe ajetaan Kouvolan moottoriradalla, se starttaa klo 17.05, joten yleisöllä on hieno mahdollisuus seurata kilpailun ratkaisuhetkiä.

Puistohulmi Racing oli hionut selkeän suunnitelman ennen kilpailua, ja haki vauhtia ralliin testaamalla autoa ja miehistöä Multialla.

- Oli hakusessa vähän vauhdikkaampi, korkeuseroilla varustettu tie, mitä täällä meidän suunnalla ei paljoa ole. Otin yhteyttä Keuruun Urheiluautolijoihin ja Jorma Valkeejärveen, he järkkäsivät meille Multialta sellaisen pätkän että oksat pois. Tuntuu että kisoissa jäädään aina isolla tiellä ja nyt saatiin hyvää treeniä ja varmuutta siihen molemmin puolin auton hyttiä. Tahkottiin reilun kolmen kilometrin eekoota päivän mittaan moneen kertaan,  sata kilometriä siinä tule ajettua kisavauhtia. 

Harjoituksissa on vauhti haettava kohdalleen, ja rajojakin kokeillaan. Joskus voi tapahtua myös jotain odottamatonta.

- Päivään mahtui pieni happitilannekin, kun tultiin kovaa vauhtia isoin pykälä silmässä ja takaa meni jarruletku poikki, ja siinähän kolahtikin jarrupoljin suoraan lattiaan. Hetken siinä sai sovittaa autoa seuraavaan mutkaan, mutta pysyi se onneksi ojien välissä! Tilanne vaati vain uuden jarruletkun ja taas mentiin.

Kauden SM-ralleista on nyt neljä ajettu ja kolme on jäljellä. SM3-luokassa on mukana parikymmentä kuljettajaa, joten helpolla pisteitä ei kukaan saa. Puistohulmin tiimissä odotetaan Kouvolan kilpailua luottavaisin mielin.

- Viikonlopun kilpailuun on valmistauduttu nyt hienosti, sekä kuljettaja että kartanlukija on saanut tarvittavaa itseluottamusta ja hyökkäysfiilistä. Kouvolasta lähdetään hakemaan mahdollisimman hyvää sijoitusta, eihän sinne podiumille enää Riihimäelläkään mahdottoman pitkä ollut. Tuolla luokassa vaan on niin tiukkaa että pienikin virhe voi maksaa paljon. Syödään tuhti aamupuuro ja koitetaan työntää alusta asti kunnon yrityksellä, Mäkinen päättää.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa