Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salon menestysresepti Kouvolaan: Turha puristus pois

06.06.2017 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Hannu´s Senior Rally Teamin Juha Salo ja Jarno Ottman starttaavat kesäkauden toiseen SM-rallin Kouvolassa luottavaisin mielin. Peugeot 208 T16 R5 -autoa ajavan kaksikon kesäkauden avaus Riihimäellä päättyi ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen keskeytykseen. Viat on korjattu ja Salo sanoo, että kaikki on kunnossa tulevaan.
 
- Viimeistelytestit sujuivat suunnitelmien mukaisesti. Tehtiin autoon pieniä muutoksia ja kaikki pelaa, joten ei kun menoksi.  
SM-loppupisteistä pitää laskea yhden osakilpailun tulos pois ja se on osaltamme nyt käytetty. Kaikki on yhä omissa käsissä, mutta mitään paineita emme aio ottaa. Ajetaan niin hyvin kuin pystytään, Salo suunnittelee.
 
Riihimäen tavoin myös Kouvolassa reittiä avaavat kaksivetoiset autot. Salo ja Ottman starttaavat Peugeotilla reitille lähtönumerolla 33, edellään Kalle Rovanperä ja SM1-luokan pistejohdossa ajava Teemu Asunmaa.
 
Kouvolassa neljän erikoiskokeen reitti kierretään kahdesti ja ralli päättyy Tykkimäen yleisöerikoiskokeelle.
 
- Mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät niin lauantaina edessämme on nopeaa, teknisesti haastavaa ja paljon ylityksiä sisältävää tiestöä. Etenkin toisella ajokerralla pito paranee ja ajolinjojen on oltava tarkkoja.
 
- Riihimäellä aloitin liian varovasti. Nyt ei parane nukkua ja ihmetellä, sillä lähtöluettelossa on ainakin viisi autokuntaa, jotka taistelevat rallin voitosta. Riihimäellä tapahtuneen keskeytyksen jälkeen olemme Jarnon kanssa nollanneet tilanteemme ja ajamme rallin kerrallaan. Kun turha puristus on pois niin silloin suorituskin on rento ja tulos sen mukainen, Salo muistuttaa.
 
SM O.K. Auto-rallissa ajetaan kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, joista neljä erikoiskoetta kahteen kertaan. Erikoiskokeiden yhteispituus on 101,16 km. Kilpailu käynnistyy Kouvolan torilta klo 09.01 ja ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maaliin Kouvolan Sokos Hotelli Vaakunaan klo 17.20 alkaen.
 
Kuva: Marko Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa