Facebook Twitter Email Pinterest

Jesse Turunen asettaa riman korkealle Kouvolan SM-ralliin

09.06.2017 / Jani Salonen

Rallybaron-tiimin kuljettaja Jesse Turunen koki pettymyksen kauden ensimmäisessä kesäkisassa, jouduttuaan keskeyttämään tekniseen vikaan. Turunen ei kuitenkaan tätä jäänyt murehtimaan, vaan on siirtänyt ajatuksensa kohti Kouvolan osakilpailua.

- Tässä on nyt hyvä paketti käsissä ja tulosta syntyi Riihimäellä melko vaivattomasti, vaikka leikki jäikin kesken. Mutta ne on tällaisia asioita, jotka kuuluvat lajiin. Laitetaan Kouvolassa sitten homma käyntiin heti ensimetreillä ja lähdetään haastamaan kärkimiehiä, kommentoi Turunen kisan aattona.

Turunen näyttää tiedostavan potentiaalinsa Hyundai i20 R5 -autolla ja tätä tukee myös erikoiskoeajat, joiden johdosta mies piti edellisen kilpailun johtopaikkaa käsissä kahden erikoiskokeen jälkeen. Suunnan näyttäjänä tämä oli merkittävää ja nosti luottoa tekemiseen huimasti.

Tästä johtuen Kouvolaan on asetettu selkeä tavoite, kolmen kärki on tähtäimessä ja kilvanajosta odotetaan tiukkaa taistoa. Tungosta näille sijoille SM1-luokassa on riittävästi. Kisavalmistautumisestaan Turunen raottaa sen verran, että luottaa kaiken lähtevän pääkopan tyhjäämisestä.

Testikilometrejä ei juurikaan ole kertynyt, joten paineeton ympäristö on avain tavoitteen saavuttamiseen. Toki mies vahvistaa hyödyntävänsä shakedownin kisan aattona, joten aivan kylmiltään mies ei reitille ole starttaamassa.

Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa