Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Mänty rytmittää Kouvolan SM-rallin tutuilla säädöillä

09.06.2017 / JiiVee Korpela

Edellisessä SM-rallissa Riihimäellä uransa ensimmäisen voiton nelikkojen SM1 -luokasta kaapannut Marko Mänty lupaa olla voittovireessä, kun SM-sarjan kauden toinen soraralli käynnistyy lauantaina Kouvolassa. Mänty, kartanlukija Joni Mäkelä ja JTR Racingin Skoda Fabia R5 -kisapirssi ovat notkeassa kunnossa vastaamaan SM O.K. Auto Rallin haasteisiin.

Sorarallit ovat aina olleet Männylle mieluisampia kuin rallit talvella. Pelkästään mieltymyksillä Mänty ei kuitenkaan selvinnyt Riihimäellä tiukan sekuntikamppailun voittajaksi. Siihen tarvittiin uutta pykälää vauhdin takeeksi.

- Kesäkauden testeissä, Keravan rallissa ja Riihimäen SM-rallissa olemme pystyneet koko ajan tarkempaan ajoon. Talvella vaivanneet toistuvat virheet on saatu karsittua pois. Kun ei tule virheitä, rytmi säilyy ja vauhti pysyy tasaisen kovana. Sieltä ne oikeat lääkkeet kesäkauteen ovat löytyneet, Mänty järkeilee.

Viimeiset viritykset ennen Kouvolan SM-rallia Mänty ja Mäkelä hakivat viime viikonlopun ja alkuviikon testeistä. Skodan takakulmaan ilmestyneistä rypyistä päätellen kisavauhtikin tuli testattua.

- Pikkuusen siinä kuluma pökkäs puuhun. Siitä tuli vähän parsittavaa, mutta se ei testejä haitannut. Mulla vain on aina ollut sellainen tapa, että ajan aina testeissäkin ihan tosissani. Näin se meni viikonloppunakin. Itseluottamus kasvoi ja testit antoivat hyvän tatsin Kouvolaa varten, heitti Mänty murresanoilla höystellen.

Riihimäen voitolla SM1 -luokan neljänneksi nousseen Männyn kauden tavoitteeksi asetettu SM-mitali on edelleen otettavissa.

- Soralla olemme päässeet kiinni sellaiseen vauhtiin mitä olemme koko kauden tavoitelleet. Autoon ei tässä vaiheessa tarvitse tehdä mitään kummempia muutoksia. Kouvolaan mennään tutuilla säädöillä. Itselle pitää juntata mieleen pari asiaa. Pidä äijä järki päässä, ettei tule ylilyöntejä. Vauhti ja tarkkuus samaan pakettiin, niin eikös ne pisteet sillä lähde mukaan.

Mänty ei pane pahakseen vaikka Kouvolasta lauantaina klo 9:01 käynnistyvän SM-rallin kaikki yhdeksän erikoiskoetta päästellään saman päivän aikana.

- Sopii meille. Ajetaan sen päivän voitosta.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa