Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos vaikeuksien kautta SM4-luokan voittoon Kouvolassa

11.06.2017 / Tero Tuiskula

Jämsän Joonas Lindroos voitti SM4-luokan yhdessä kartanlukijansa Pasi Kilpeläisen kanssa. Juuri päättyneessä rallissa kilpailijaparilta ei jännitystä puuttunut. Monta mahdollisuutta oli joutua keskeyttäneiden listalle, mutta nyt voisi sanoa, että oli tuuria mukana. Voitto tuli 19,6 sekunnin marginaalilla toiseksi ajaneeseen Esa Ruotsalaiseen.

Ensimmäinen tilanne oli erikoiskokeella kaksi, kun puolessa välissä oli niin sanottu piilohyppy. Paikka ei nuotituksessa näyttänyt hyppypaikalta, mutta kisassa täyttä vauhtia ajettaessa auto lähti kunnon ilmalentoon ja alastulo oli niin raju, että tuulilasi rikkoutui.

Seuraava tilanne oli nelosella. Oikeaan kääntyvässä nypyn ylityksessä oli hieman väärä ajolinjaa, jolloin auto hyppäsi vasemmalle puolelle ojaan. Tilanteessa katkesi tukivarsi ja vanne rikkoutui. Tuuria oli tässäkin, että rengas ei tyhjentynyt. Vauriosta huolimatta Lindroos kirjasi pätkän pohja-ajan ja pääsi huoltoon vaihtamaan tukivarren. Jotain kuitenkin jäi vielä vääntyneeksi, koska vasemman puolen pyöränkulmat olivat aivan pielessä ja säätövarat käytetty.

Eikä kahta ilman kolmatta ongelmaa: Erikoiskokeella seitsemän vaihdelaatikko rupesi jumittamaan, eikä vaihteet meinanneet lähteä pois päältä.

Maalissa kuitenkin kaikki hyvin ongelmista huolimatta. Voitollaan Joonas nousee SM-pistetilanteessa toiseksi neljän pisteen päähän kärjessä olevasta Esa Ruotsalaisesta, jolla on 79 pistettä.

Seuraava SM-ralli ajetaan Uudessakaupungissa 8.-9.9.

Kuva: Tero Tuiskula

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa