Facebook Twitter Email Pinterest

Juuso Nordgrenille kakkossija Kouvolasta - plakkariin täydet sarjapisteet

11.06.2017 / Joni Vainio

Juuso Nordgren käänsi jälleen tiukan sekuntikampailun edukseen, kun nuorukainen nousi viimeisellä erikoiskokeella yleiskilpailun toiseksi Kouvolan SM-rallissa. Kisan voittoon ajoi toista SM-ralliaan ajanut Kalle Rovanperä.

Nordgren yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa aloitti kisan varovasti, eikä kuljettaja ollut tyytyväinen aamupäivän lenkin suoritukseensa. Iltapäivän lenkillä ajo alkoi kuitenkin maistua.

- Hyvin kaksijakoinen kisa. Aamu nukuttiin ja liukasteltiin, mutta onneksi huollon jälkeen herättiin uudestaan tähän päivään, Nordgren kertasi.

Kisan ensimmäinen EK karsi kuljettajia kovalla kädellä, sillä edellisen kisan kolmonen Teemu Asunmaa sekä Jarkko Nikara ajoivat ulos. Nordgren kertoo, että vettä satoi perjantaista lauantaiaamuun. Kisan reitti käsitti yhteensä yhdeksän erikoiskoetta, joista EK:t 1-4 ajettiin kahteen kertaan. Ensimmäisen ajokerran jälkeen tuomaristo teki kuitenkin päätöksen, jolla EK 5 peruttiin tien kunnon takia.

- Yllättävän huonoksi tiet menivät. Ykkösellä oli aika hässäkkää ja kovat varoitukset olivat Asunmaan ja Nikaran paikoissa. Himmattiin sen takia aika paljon, mutta oli oma ajokin huonoa, Nordgren sanoo.

Myös Nordgrenilla oli aamulla haasteita, sillä kokemusta sateella ajamisesta ei Skodan ratissa ollut.

- Sen verran uusi auto ja uudet olosuhteet. En myöskään osannut odottaa, että tiet menevät niinkin liukkaiksi sekä pehmeiksi. Jarrupaikat olivat aikamoista lipsuttelua ja paljon tuli tahattomia sladeja.

Aamupäivän jälkeen Nordgren teki autoonsa pieniä muutoksia johtuen olosuhteista.

- Huollon jälkeen ajettiin yksi pätkä niillä säädöillä, mutta sen jälkeen vaihdettiin takaisin vanhoihin. Tiet alkoivat kuivua ja meillä oli niihin hyvät säädöt olemassa, Nordgren toteaa.

Tiukkaa taistelua kymmenyksistä

Nordgren kävi kakkossijasta tiukkaa taistelua edellisen kisan voittajan Marko Männyn kanssa. Ennen viimeistä erikoiskoetta kaksikon ero oli 0,7 sekuntia Männyn eduksi. Männyn osalta viimeinen EK meni kuitenkin metsään ja kilometrin matkalla tappiota Nordgrenille tuli 1,4 sekuntia.

- Oli hyvää vääntöä ihan viimeiseen asti. Meillä onnistui vika pätkä, enkä tiedä, oliko Markolla jotain ongelmia lähdössä vai menikö paikka leveäksi. Mentiin mekin yksi mutka vähän leveäksi, mutta tärkeintä oli saada yleisö-EK onnistumaan, koska niistä on ollut vähän huonoja muistoja, Nordgren iloitsee.

Nordgren on tyytyväinen, että pystyi kääntämään sekuntitaistelun jälleen edukseen. Kisan voittajalle Nordgren antaa myös tunnustusta.

- Kyllä tuollainen tiukka kilvanajo kehittää eniten. Kalle (Rovanperä) meni todella kovaa ja kakkossija oli se, mihin meidän vauhti tänään riitti. Kärkikolmikko on ihan oikeudenmukainen, Nordgren tiivistää.

- Ei Kallen vauhti mikään yllätys ollut. Hän on kuitenkin ihan ammattikuski ja me olemme ajaneet samanlaisella autolla vasta 300 kilometriä, Nordgren vertaa.

AKK:n myöntämällä poikkeusluvalla ajanut Rovanperä ei saanut voitostaan sarjapisteitä, joten Nordgren korjasi kakkossijallaan myös korkeimmat pisteet.

Lopputulokset:
1. Kalle Rovanperä 39.46,3    
2. Juuso Nordgren +27,7
3. Marko Mänty +28,4
4. Jesse Turunen +51,8
5. Juha Salo +1.00,5

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa