Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemi tyytyväisenä Kouvolassa - ”Oikeaan suuntaan ollaan menossa”

11.06.2017 / Anu Haapalainen

Ralli SM –sarjan kesäkauden toinen osakilpailu ajettiin lauantaina Kouvolassa ja sen ympäristössä. SM3-luokassa kilpaileva 19-vuotias Jani Luhtaniemi oli kisan maalissa tyytyväinen kisasuoritukseensa.

Luokan lopputuloksista Jani Luhtaniemi ja kartanlukija Juha-Pekka Jauhiainen löytyvät yhdenneltätoista sijalta. Vaikka kärkeen on vielä matkaa, on se kaventunut kuluneen kauden aikana. Sijoitusta enemmän Luhtaniemi iloitsi omasta hyvästä suorituksesta.

- Kisassa ajettiin samat erikoiskokeet kahteen kertaan. Ekalla lenkillä aikaa verotti väärä rengasvalinta sekä tiellä oleva irtosora. Kun samat pätkät vedettiin toistamiseen, alkoi homma kulkea paljon paremmin, kun tiet kuivui ja tuli vähän ”spooria”.

- SM3-luokka on äärimmäisen tasainen, nytkin saattoi olla melkein 10 äijää 5 sekunnin sisällä pätkäajoissa. Jälkimmäisellä lenkillä parannettiin aikoja huomattavasti, ja oltiin koko ajan lähempänä kärkeä kymmenen joukossa.

- Reitti oli tosi vauhdikas ja haastava, ja pienikin virhe kostautui heti. Meillä nuotti toimi ihan ok, ja kakkoskierrokselle tehtiin vielä vähän tarkennuksia. Ollaan tosi tyytyväisiä kisaan!

SM3-luokan voittoon Kouvolassa ajoi Miika Hokkanen, seuraavina tulosluettelossa ovat Taisko Lario ja Miki Lindblom. Luokan SM-kärjessä oleva Emil Lindholm ei osallistunut kisaan.

Ralli SM –sarjassa seuraa nyt kesätauko, seuraava osakilpailu ajetaan Uudessakaupungissa syyskuun alussa. Kausi päättyy syyskuun lopussa Tampereella ajettavaan osakilpailuun.

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa