Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemi tyytyväisenä Kouvolassa - ”Oikeaan suuntaan ollaan menossa”

11.06.2017 / Anu Haapalainen

Ralli SM –sarjan kesäkauden toinen osakilpailu ajettiin lauantaina Kouvolassa ja sen ympäristössä. SM3-luokassa kilpaileva 19-vuotias Jani Luhtaniemi oli kisan maalissa tyytyväinen kisasuoritukseensa.

Luokan lopputuloksista Jani Luhtaniemi ja kartanlukija Juha-Pekka Jauhiainen löytyvät yhdenneltätoista sijalta. Vaikka kärkeen on vielä matkaa, on se kaventunut kuluneen kauden aikana. Sijoitusta enemmän Luhtaniemi iloitsi omasta hyvästä suorituksesta.

- Kisassa ajettiin samat erikoiskokeet kahteen kertaan. Ekalla lenkillä aikaa verotti väärä rengasvalinta sekä tiellä oleva irtosora. Kun samat pätkät vedettiin toistamiseen, alkoi homma kulkea paljon paremmin, kun tiet kuivui ja tuli vähän ”spooria”.

- SM3-luokka on äärimmäisen tasainen, nytkin saattoi olla melkein 10 äijää 5 sekunnin sisällä pätkäajoissa. Jälkimmäisellä lenkillä parannettiin aikoja huomattavasti, ja oltiin koko ajan lähempänä kärkeä kymmenen joukossa.

- Reitti oli tosi vauhdikas ja haastava, ja pienikin virhe kostautui heti. Meillä nuotti toimi ihan ok, ja kakkoskierrokselle tehtiin vielä vähän tarkennuksia. Ollaan tosi tyytyväisiä kisaan!

SM3-luokan voittoon Kouvolassa ajoi Miika Hokkanen, seuraavina tulosluettelossa ovat Taisko Lario ja Miki Lindblom. Luokan SM-kärjessä oleva Emil Lindholm ei osallistunut kisaan.

Ralli SM –sarjassa seuraa nyt kesätauko, seuraava osakilpailu ajetaan Uudessakaupungissa syyskuun alussa. Kausi päättyy syyskuun lopussa Tampereella ajettavaan osakilpailuun.

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa