Facebook Twitter Email Pinterest

Tade Lario toinen Kouvolan SM-rallissa - seuraavaksi edessä Tulevaisuuden Tähti -karsinnat

12.06.2017 / Tade Lario Tiedotus

Viime viikonloppuna Kouvolassa ajettu SM O.K. Auto-Ralli sujui hyvin Taisko "Tade" Lariolta ja hänen kartanlukijaltaan Tero Nättiaholta. Parivaljakko kaasutteli SM3-luokan toiselle sijalle ja varmisti myös tärkeän paikan Tulevaisuuden Tähti -kilpailun karsintoihin. Lisäksi hallussa on kolmas sija sarjan pistetaulukossa.

- Kilpailu sujui kokonaisuutena oikein hyvin. Taktiikkamme ei ollut lähteä hullun lailla hyökkäämään heti alusta, vaan aloitimme vähän varovaisemmin ja tarkkailimme tilannetta. Hokkanen repi heti kahdella ensimmäisellä pätkällä eroa sen verran, että jäimme taistelemaan kakkossijasta. Iltapäivän lenkillä olimme luokan nopein autokunta, mutta taistelu oli äärimmäisen tasaista. Lopulta varmistimme toisen sijan vasta viimeisellä metsäpätkällä, kertoo Lario tasaisesta kamppailusta.

Luokan voittoon ajoi Miika Hokkanen 11,3 sekunnin erolla Larioon. Kolmanneksi sijoittunut Miki Lindblom jäi 16,4 sekuntia kärjestä. Jälleen kerran SM3-luokka oli koko rallin tasaisin, kun kahdeksan kärki mahtui minuutin sisään. Seitsemännellä erikoiskokeella luokan kolme parasta ajoivat peräti 0,1 sekunnin sisään.

Kouvolan osakilpailun jälkeen SM3-luokan viiden kärki pääsee osallistumaan Tulevaisuuden Tähti -karsintatilaisuuteen. Yksi näistä alle 25-vuotiaista nuorista voittaa itselleen täydellisen ajopaketin Jyväskylän Neste-ralliin. Kaksipäiväiset valintatestit järjestetään keskiviikkona ja torstaina Vierumäen urheiluopistolla ja Lario on luonnollisesti innoissaan tästä mahdollisuudesta.

- Avoimin mielin lähdetään kisailemaan Tulevaisuuden Tähti -paikasta. Tämä on hieno mahdollisuus ja aion antaa testeissä kaikkeni. Sitten nähdään mihin se riittää. Valintakokeet ovat monipuoliset, siellä testataan kuljettajien fysiikkaa, psyykettä, median kanssa toimimista sekä nuotitustaitoja. Varmasti tulee tasainen kisa ja mikäs sen parempaa, toteaa Lario.

Rallin SM -sarja jatkuu seuraavan kerran 8.-9. syyskuuta Uudenkaupungin osakilpailulla. 

SM3-luokan pistetilanne 5/7 osakilpailun jälkeen

Emil Lindholm 77
Miika Hokkanen 77
Taisko Lario 52
Jussi Lindberg 46
Olli Pollari 44

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa