Facebook Twitter Email Pinterest

Samuli Vuorisalolle keskeytys Kouvolan SM-rallissa

14.06.2017 / Samuli Vuorisalon tiedotus

Rallin SM-sarjan toinen kesäkisa kurvailtiin menneenä lauantaina Kouvolassa. Kovin odotuksin SM3-luokkaan startannut Samuli Vuorisalo joutui tällä kertaa pettymään kartanlukijansa Eetu-Pekka Hellstenin kanssa, kun kisa päättyi kuudennen erikoiskokeen jälkeen keskeytykseen luokan jaetulta toiselta sijalta.

Kesäkauden avauskisan SM3-luokassa Riihimäellä voittanut Samuli Vuorisalo lähti toistamaan samaa temppua Kouvolassa ajetussa SM-rallissa. Kisa alkoikin ihan kelvollisesti ja pienistä virheistä huolimatta Vuorisalo oli kokoajan mukana luokan kärkitaistossa. Tauon jälkeiselle lenkille Vuorisalo haki iskun paikkaa, mutta tällä kertaa hyökkäys jäi yritykseksi, kun kivi oli Fordia vahvempi.

- Hyvin alkanut kisa päättyi kuudennen erikoiskokeen jälkeen, kun osuimme noin kolme kilometriä ennen maalia. urassa olleeseen kiveen. Paikka oli pienen nypyn jälkeen oikealle kääntyvä mutka ja siinä kohtaa, kun havahduin näkemään kiven niin oli jo myöhäistä lähteä tekemään väistöliikettä. Hetki ajettiin tyhjällä pyörällä ja sitten, kun aloimme vaihtamaan pyörää niin huomasimme auton ottaneen muutenkin kipeää, joten kisan jatkaminen ei olisi ollut enää järkevää.

- Totta kai harmitti, että jäi leikki kesken, kun ennen keskeytystä kisa oli vielä täysin auki. Muutenkin päivän suorittaminen oli ihan hyvää. Muutamia vähän isompia virheitä mahtui matkaan ja kolmosella ajettiin yksi shikaani pitkäksi, kun oli niin liukasta sateen jäljiltä, vaikka mielestäni ihan tarpeeksi aikaisin paikkaan jarrutin. Mutta tämä on sitä legendaarista motorsporttia ja näitä sattuu aina välillä. Ei muuta kuin jatketaan kovaa työntekoa ja mennään eteenpäin, Vuorisalo kertaa tapahtumarikasta kisaansa.

SM-sarjassa on nyt edessä reilunmittainen tauko ennen kuin seuraavan kerran taistellaan taas pisteistä Uudessakaupungissa. Ennen sitä Vuorisalo meinaa käyttää kisatauon hyvin hyödykseen ja hyökätä lähes kotikisassaan Ukissa sitten uudella innolla.

- Koitetaan käyttää tauko järkevästi hyödyksi. Treenataan ajoa mahdollisuuksien mukaan ja hiotaan samalla muita oleellisia asioita kuntoon, että ollaan sitten Ukissa taas hyvässä vauhdissa ja valmiita taistelemaan huippusijoituksista, Samuli toteaa lopuksi.

Kuva: Janne Pieviläinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa