Facebook Twitter Email Pinterest

Antti Selivaara hakee Autoglym Rallista lisävauhtia

12.07.2017 / Jarno Saari

Rallia tyylikkäästi harrastava Antti Selivaara lähtee puolustamaan luokkavoittoa tulevan viikonlopun Autoglym Ralliin. Rallin SM-sarjastakin tuttu Subaru-kuljettaja oli viime kesänä N-ryhmän autojen luokan ykkönen.
 
Porilainen automaalaamoyrittäjä on asettanut tavoitteekseen paitsi tuon saman tuloksen myös onnistuneen testikilpailun ajamisen.
 
- Ralliin lähdetään treenimielessä niin nuotillisesti kuin ajollisestikin. Nyt kun SM-kauden aikana on tullut selväksi, ettei aivan pystytä vastaamaan kärjen vauhtiin, niin jotain täytyy tehdä, Selivaara toteaa.
 
Autoglym Rallissa Selivaaralla ja kartturi Jani Salolla on loistava mahdollisuus lähteä nostamaan riskitasoa, ilman että täytyisi miettiä sarjapisteitä.
 
- Tarkoitus ei kuitenkaan ole lähteä ykkösen lähtöviivalta ajamaan kaasupohjassa ja katsoa kauanko laitteet kestää tiellä. Nyt lähdetään ikään kuin jakamaan kilpailua pienempiin osiin. Otamme tiettyjä erikoiskokeita, joille teemme nuotin ehkä vähän eri tavalla ja yritän ajaa vähän normaalia rohkeammin ja käyttää tietä paremmin.
 
- Jos tämä onnistuu, niin sitten koetamme siirtää saadut opit tulevaan SM-sarjan syyskauteen, Satakunnan UA:n kuski päättää.
 
Selivaara tiedostaa, että Autoglym Rallissa on hyvä mahdollisuus päästä seuraamaan "isojen poikien" ajolinjoja, joka myös liittyy tuohon tien käyttöön. Kaikki mahdollinen oppi yritetään saada talteen mitä saatavissa on.
 
Autoglym Ralli käynnistyy lauantaina 15.7. Hotelli Ellivuoresta klo 9.00. Kahdeksan erikoiskokeen jälkeen menestyjiä juhlitaan Ellivuoressa klo 19 alkaen.
 
Antti Selivaaran ralliauto on esillä rallin ennakkotapahtumassa, Häijään Neste -asemalla, torstaina klo 11-18.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa