Facebook Twitter Email Pinterest

Salo ajoi kutsukeikalla Liettuassa viidenneksi

08.08.2017 / Marko Mäkinen

SM1-luokan hallitseva Suomen mestari ja Hannu´s Senior Rally Teamin Juha Salo palasi yhden rallin ajaksi N-ryhmän nelivetoauton rattiin.  
 
Ralli SM -sarjan SM1-luokassa toisena ajava Salo kutsuttiin yhdessä sarjaa johtavan Teemu Asunmaan kanssa kilpailemaan Liettuan kansainväliseen Samsonas-ralliin.
 
Tuttu Peugeot 208 T16 R5:n jätettiin tällä kertaa autotalliin Karkkilaan, sillä rallin järjestäjä oli vuokrannut Baltic Rally Trophyn ja Liettuan rallimestaruussarjaan kuuluneeseen osakilpailuun molemmille suomalaiskuljettajille Subaru Impreza WRX STI -ralliautot. Kun ralli SM-sarja oli kesätauolla ja kutsu kävi niin kaksikko tarttui haasteeseen.
 
- Kilpailun järjestäjä oli hoitanut meille yhteistyökumppaneidensa avulla autot, renkaat - ihan täydellisen paketin. Kartanlukijani Jarno Ottman ei päässyt reissuun, mutta onneksi testeissä vieressäni istunut Topi Luhtinen oli lyhyellä varoitusajalla vapaa lähtemään. Topi on mainio poika ja meillä oli hauska reissu.
 
Kaksipäiväisessä Samsonas-rallissa ajettiin kaikkiaan 12 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 133,50 km. Järjestäjät olivat saaneet paikalle 68 autokuntaa peräti kahdestatoista eri maasta.
 
- Ajoin Jukka Haralta vuokratulla Subarulla. Subarusta minulla on yksi kilpailukokemus vuodelta 2013. Kisa meni meiltä ihan ok vaikka aluksi auton kanssa oli totuttelemista.
 
Rallin ensimmäisellä EK:lla Salon ja Luhtisen eteen nostettiin kaadettu auto, jonka ohittamisessa kului ylimääräistä aikaa.
 
- Toiseksi viimeisellä pätkällä meillä oli huono nuotti, jonka takia ajoin yhden risteyksen pitkäksi. Muuten hyvä ja ehjä kisa - etenkin, kun Liettuassa N-ryhmän autot saa rakentaa oikeistaan ihan miten huvittaa. Siksi yleiskilpailun viides sija oli ihan ok-tulos meiltä.
 
Salo kertoi, että reitin varrella oli ralliyleisöä kuin Mikkelin SM-rallissa viime talvena.
 
- Ja rallin maalijuhlallisuuksissa väkeä oli vielä toinen mokoma lisää. Järjestäjä oli rakentanut maalilavalle varsinaiset tsembalot. Oli isot ilotulitukset, bändejä ja kaikkea. Hyvä ja hauska stressitön reissu. Kilpaa ajaminen kun on aina kivaa. Salo muistutti.
 
Ralli SM-sarjan seuraava osakilpailu SM Oili Jalonen ralli ajetaan 8.-9. syyskuuta Uudenkaupungin ympäristössä Varsinais-Suomessa SM-sarjassa ajetaan kaikkiaan kahdeksan osakilpailua. Kausi päättyy syyskuun lopulla RealPark - Lake City Rallyyn Tampereelle.
 
Tuloksia, Samsonas Rally, Liettua:
1. Janis Vorobjovs - Ivo Pukis (LAT) 1:04:23,30
2. Giedrius Notkus - Dalius Strizanas (LIT) + 28,90
3. Teemu Asunmaa - Jonne Halttunen (FIN) + 39,90
4. Vaidotas Zala- Zygimantas Zzala (LIT) + 49,70
5. Juha Salo -  Topi Luhtinen (FIN) + 1:13,40
 
Kuva: Saloracing

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa