Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Suninen taistelee Saksassa jälleen WRC2-luokan voitosta

17.08.2017 / Teemu Sunisen tiedotus

Teemu Suninen palaa kahden WRC-autolla ajetun kilpailun jälkeen alkukaudelta tutun Fordin rattiin. Edessä on vielä kolme mittelöä WRC2-luokassa, jossa mestaruustaistelu on yhä avoinna.

Saksan asfaltille Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula lähtevät erittäin keskittyneinä. Heti torstaiaamun testierikoiskokeella tie muuttui rutkasti jo muutaman auton jälkeen, joten odotukset varsinaisilta erikoiskokeilta ovat varsin samanlaiset.
 
- Nuotit on tehty tarkoiksi tien mukaan, mutta iso haaste on tielle leviävä muta. Meidän numerollamme tie on jo aika myllerretty. Tämä on haastavin kisa Monte Carlo -rallin kanssa. 

Saksan MM-rallin ominaispiirre on muta, jota kilpailijat nostavat rutkasti tielle oikoessaan mutkia rohkeasti. Ilman etuauton tuomaa viime hetken tietoa Suninen voi vain arvailla, millaiset olosuhteet seuraavassa mutkassa odottavat.
 
- Nyt on satanut paljon ja maaperä on pehmeä. Joskus muta leviää pahasti tielle, ja on hankala arvuutella, millainen pito on mutkassa. Koetetaan olla hereillä ja saada oikea lottorivi aikaiseksi, Suninen hymyili.

Päästyään Puolassa ja Suomessa tehokkaan WRC-auton makuun, oli Saksassa luvassa hyppäys tuttuun WRC2-luokan Fordiin. Kausi luokassa jatkuu yhä tiukkana, eikä mestaruustaistelukaan ole vielä ohi. 

Eroa luokkaa johtavaan Pontus Tidemandiin on tosin jo 64 pistettä, mutta toisena sarjatilanteessa oleva Ole Christian Veiby on vain 14 pistettä Sunista edellä. 
 
- Ei se pahalta tuntunut. Viime viikolla kokeilin 115-hevosvoimaista V1600-luokan rata-autoa. Kyllähän tämäkin ihan tehokkaalta tuntuu, ja tällä on hauska ajaa. Haastetta rallissa tulee tuttujen nimien lisäksi muun muassa tallikaveri Loubetilta, joka on kasvanut näissä olosuhteissa.
 
Kuva: Timo Anis

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa