Facebook Twitter Email Pinterest

Jesse Turunen tavoittelee Uudenkaupungin SM-rallista voittoa

08.09.2017 / Jani Salonen

Rallin SM-sarjassa ajava Hyundai i20 R5 -kuljettaja Jesse Turunen on valmistautunut seuraavaan osakilpailuun kaikessa hiljaisuudessa, mutta ilmoittaa suoraselkäisesti hakevansa kilpailusta voittoa. Itsevarma asenne ja huolellinen valmistautuminen ovat eväät, joiden avulla mies tähtää asettamaansa tavoitteeseen.

- Alustan säätämiseen on keskitytty paljon, haettu erilaisia variaatioita ja kerätyn tiedon pohjalta edistystä saatiin paljon aikaiseksi. Tämän lisäksi auton tehopuolta on myös tarkasteltu ja silläkin saralla kaikki on kunnossa, kommentoi Turunen kisan alla.

Taukoa SM-rallien parista on pidetty hyvä tovi, mutta pitkä kesäloma ei ole Turusen mukaan ranteita jäykistänyt. Osallistuminen Suomen MM-rallin yhteydessä ajettuun Vetomies-kilpailuun piti ajorytmiä yllä, vaikka se päättyi alkumetreillä keskeytykseen ylipitkän hypyn seurauksena. Harmitusta ei tästä suuremmin seurannut, sillä mies viihtyi yleisön joukossa mainiosti.

Turunen toteaa Päijälän erikoiskokeen "yleisörysän" tarjonneen viihdettä huomattavan paljon, joten mikäpäs siinä oli päivää viettäessä. Myös tuore perheenlisäys on pitänyt Turusen kiireisenä ja mies toteaa vaipparallin olleen pääasiallinen elämänmuoto edellisten kuukausien aikana.

Uudenkaupungin tiet ovat Turusen kilpailuhistoriassa osoittautuneet haastaviksi. Mies on kahdesti tässä osassa Suomea kilpaillut, mutta menestyksen sijaan käteen on jäänyt lähinnä mielensä pahoittamisia. Milloin moottoririkon muodossa tai lievänä ulosajona. Suolana haavoissa vilahtaa Junioreiden Suomenmestaruuden lipeäminen käsistä 2014.

Nyt epäonninen kurssi länsirannikolla on tarkoitus kääntää toiseen suuntaan, eikä menneitä muistella sen enempää. Katse on tiukasti tulevassa viikonlopussa ja sääkartat ovat tulleet tutuksi kisaviikon aikana. Mitään ei jätetä arpaonnen armoille, ei rengasvalintojen eikä miehistön kanssa.

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa