Facebook Twitter Email Pinterest

Rengasrikko pudotti Teemu Asunmaan kärkipaikalta neljänneksi Uudenkaupungin SM-rallissa

10.09.2017 / Jari Hotti

Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen sijoittuivat lauantaina Uudenkaupungin ympäristössä ajetussa rallin SM-sarjan kauden kuudennessa osakilpailussa neljänneksi.

Kaksikko hallitsi rallia toisesta erikoiskokeesta lähtien, mutta rengasrikko toiseksi viimeisellä erikoiskokeella vei mahdollisuudet voittoon.

Märissä ja haastavissa olosuhteissa ajettu Uudenkaupungin SM-ralli käynnistyi aamupäivällä Marko Männyn selkeällä pohja-ajalla ja Teemu Asunmaa oli avauserikoiskokeen jälkeen toisena, neljän sekunnin päässä Männystä. Toisella erikoiskokeella Mänty kärsi kuitenkin rengasrikon ja pohja-ajan ajanut Asunmaa otti kärkipaikan haltuunsa 6,9 sekunnin turvin Juha Saloon nähden.

Kuuden ajetun erikoiskokeen jälkeen Asunmaan johtomarginaali Saloon oli kasvanut jo 14,9 sekuntiin, kun rallista ajamatta oli vielä kaksi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 30 kilometriä. Seitsemännellä, rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, Asunmaa oli kuitenkin epäonnekas kärsien rengasrikon ja häviten sen myöt pohja-ajan ajaneelle Jesse Turuselle 48,3 sekuntia. Samalla selkeä kärkipaikka vaihtui neljänteen sijaan.

- Johonkin kiveen se ilmeisesti osui. 12-13 kilometriä jouduttiin ajamaan rikkinäisellä renkaalla, Asunmaa harmitteli.

Rallin viimeinen erikoiskoe oli pituudeltaan 12,3 kilometriä ja Asunmaan takana kokonaistilanteessa Takamoto Katsuta oli 1,2 sekunnin ja Turunen 3,7 sekunnin päässä. Asunmaa hallitsi tilanteen viimeisellä erikoiskokeella kuitenkin hyvin, ajoi pohja-ajan ja nappasi lopulta neljännen sijan. Kolmantena ennen viimeistä erikoiskoetta ollut Hiroki Arai oli 9,1 sekunnin päässä ja maalissa Arain, sekä Asunmaan välinen aikaero oli lopulta 6,7 sekuntia.

- Ajettiin ihan normaalisti viimeinen erikoiskoe maaliin ja otettiin neljännen sijan pisteet. Pisteitä tuli nyt jotain ja taistelu mestaruudesta jatkuu Tampereella, Asunmaa käänsi katseet jo kauden finaaliosakilpailuun.

Asunmaa nakutti Uudenkaupungin SM-rallissa kahdeksalle erikoiskokeelle neljä pohja-aikaa.

- Aika märkää oli aamupäivällä. Ajo sujui ihan kohtuullisesti, ei otettu mitään riskejä. Tasaista suorittamista, Asunmaa paketoi kauden kuudennen SM-rallin ajot.

SM1-luokan epävirallisen pistetilanteen mukaan Asunmaan johto toisena olevaan, Uudessakaupungissa voittaneeseen Juha Saloon on nyt 13 pistettä. Rallin SM-sarjan kauden seitsemäs ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan Tampereen ympäristössä 29.-30. syyskuuta, missä jaossa ovat 1,5-kertaiset SM-pisteet, eli voittajalle on luvassa 37,5 pistettä ja kakkoselle 27 pistettä.

Uudenkaupungin SM-rallin yleiskilpailun epäviralliset lopputulokset

1) Juha Salo (Peugeot) 48.21,2
2) Jarkko Nikara (Subaru) + 12,8
3) Hiroki Arai (Ford) + 20,9
4) Teemu Asunmaa (Skoda) + 27,6
5) Takamoto Katsuta (Ford) + 30,7
6) Jesse Turunen (Hyundai) + 32,0

SM1-luokan epävirallinen pistetilanne 7/8 osakilpailua

1) Teemu Asunmaa 111
2) Juha Salo 98
3) Jarkko Nikara 74
4) Marko Mänty 59

Kuva: Asunmaa Racing

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa